Trend E-töltőállomásokat csalogatják a vásárlókat a boltok

E-töltőállomásokat csalogatják a vásárlókat a boltok

autopro.hu/H.J. | 2018.08.31 16:08

E-töltőállomásokat csalogatják a vásárlókat a boltok

A kiskereskedelmi láncok felfedezték az elektromobilitásban rejlő lehetőséget: az Aldi bővíti az elektromos autók töltőállomásainak hálózatát, leginkább a jelentősebb autópályákra fektetve a fókuszt.

Hirdetés

Az Aldi 28 üzlete mellett alakít ki gyorstöltő-állomásokat a forgalmasabb német autópályák mellett, ahol a sofőrök ingyen feltölthetik járműveiket. A vállalat ígérete szerint 30 perces töltést után közel 200 kilométert tehet meg autójával az ügyfél.

Nem az Aldi az egyetlen mobilitási szolgáltatóvá avanzsáló élelmiszerlánc, hiszen a versenytársak is kínálnak hasonló lehetőségeket. Az IKEA lakberendezési áruház 53 üzletének közel kétharmadát már felszerelte e-töltőállomásokkal, 2019-ig pedig a további áruházakban is kiépítik azokat. Továbbá a Grocer Rewe és Kaufland üzletek mellett is megtalálhatók töltőpontok. Felmérések szerint a legkevesebb e-állomással a Lidl rendelkezik, azonban emelni akarja a jövőben ezeknek a számát.

– A vállalatoknak az elektromobilitás mellett minden esetben érdemes elköteleződniük. Ez megerősíti a hírnevet, a márka pedig fiatalosabb és környezettudatosabb benyomás kelthet mondta Martin Fassnacht marketingszakértő. És akkor arról még említést sem tettünk, hogy az e-töltőállomások vonzó, gazdag ügyfélcsoportot csábítanak.

Az Aldi Süd az egyik úttörője volt ennek a fejlesztésnek. A diszkont 2015-ben indította el először ezt a programját, ma pedig már közel 50 telephellyel rendelkezik, általában nagyobb városokban. Következő lépésként a cég így a főbb úthálózatok mentén akar terjeszkedni. A cég adatai szerint a töltőállomással felszerelt üzletek legfeljebb öt perc autóútra vannak az A3, A5, A6, A7, A8 és A9 autópályáktól. Állomásonként napi 4-5 töltést regisztrálnak.

Kiemelt Partnereink