Trend Dubai önvezető rendőrautókat vezet be, ezzel erősítené a közbiztonságot

Dubai önvezető rendőrautókat vezet be, ezzel erősítené a közbiztonságot

autopro.hu/Sz.K. | 2017.07.04 15:00

Dubai önvezető rendőrautókat vezet be, ezzel erősítené a közbiztonságot

Dubai önvezető autókat bocsájt útjaira, év végére a Dubai rendőrség tervei szerint egy egész önvezető rendőrautó flottát fognak hivatalba léptetni, ami szkenneli az embereket, és azonosítja a bűnözőket.

Hirdetés

Az önvezető autó magától járőrözik majd a városban és biometrikus szoftvereket használ. A hatóságok remélik, hogy ezek a járművek elegendőek lesznek arra, hogy elriasszák a bűnözőket.

Az autóhoz tartoznak még drónok is, amiket a Dubai rendőrség parancsnoki szobájába kötnek be, és légi felügyeletre lesznek használva.

Az OTSAW Digital fogja építeni az O-R3 robotokat a városnak. Lézer szkennerrel, hőkamerával, HD kamerákkal, GPS-szel és légi lézerszkennerrel lesznek felszerelve, hogy eligazodjanak, továbbá be lehet kapcsolni arc és rendszámtábla felismerő módokat is. Míg az autó teljesen önvezető, emberek is tudják majd irányítani, ha szükséges.

A Dubai rendőrség korábbi megbeszélésekre hivatkozva karhatalmának 25%-át helyettesíti ezekkel az önvezető autókkal.

Múlt hónapban Dubai bemutatta első robotrendőrét is. Azzal a lépéssel, hogy 2017 végére bevezetik az OR-3 járműveket, nagyon úgy tűnik, Dubai jól halad azon célja felé, hogy 2030-ra teljesen robotizált, ember nélküli rendőrséget hoz létre – írta meg az autoblog.com.

Kiemelt Partnereink