Gyártók Csodát tett a Tesla

Csodát tett a Tesla

autopro.hu/G.I. | 2017.09.11 09:26

Csodát tett a Tesla

Egyelőre még nem lehet vízen járni Elon Musk cégének modelljeivel, de ha hurrikán elől kell menekülni, akár plusz 50 kilométert is képesek megtenni az autók.

Hirdetés

A szélsőséges amerikai időjárási hírek sorában hamar bejárta a világsajtót a meglepő tény, hogy a Tesla 30-40 mérfölddel meghosszabbította egyes elektromos modelljeinek hatótávját, hogy a tulajdonosak messzebbre tudjanak távolodni a viharzónától.

Természetesen nem varázslatról van szó, hanem a Tesla üzletpolitikájának sajátos vonásaira csodálkozhat rá a szakmai és a felhasználói oldal egyaránt. Elméletben ugyanis a vállalat 60 és 75 kWh kapacitású akkumulátorokkal kínálja Model S és Model X járműveit, ám a 60-as számot viselő típusokban a gyakorlatban ugyanúgy 75 kWh-s energiatároló található, viszont szoftveresen letiltották a teljes kapacitás mintegy 20 százalékának használatát. A tulajdonosok bármikor kérhetik a korlátozás feloldását, 3 ezer dollár átutalása ellenében.

Ez a sajátos koncepció tette lehetővé, hogy egy Tesla tulajdonos kérésére - aki azzal kereste meg a vállalatot, hogy sürgősen 30 mérföld plusz hatótávra lenne szükségük a tomboló szélvihar előli meneküléshez - a cég minden Model X 60D Model S 60 és Model S 60D modellnél feloldotta az akkukorlátot. A jótékony rásegítéssel a Tesla közlése szerint szeptember 16-ig élhetnek a 60-as típusok használói.

Akik viszont egyre kevesebben vannak, a vállalat le is áll az ilyen autók értékesítésével, arra a tapasztalatra alapozva, hogy a vásárlók jelentős többsége a nagyobb hatótávval bíró autók iránt érdeklődik.

A történet ékes visszaigazolása azon cikkünknek, amelyben rámutattunk, hogy az okosautók elterjedésével várhatóan egyre kevesebb visszahívásról adhatunk majd hírt.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink