Trend Célba ért kereskedelmi szállítmányával az első önvezető kamion

Célba ért kereskedelmi szállítmányával az első önvezető kamion

autopro.hu/B.B. | 2016.10.27 06:30

Célba ért kereskedelmi szállítmányával az első önvezető kamion

Az Uber által felvásárolt Otto vontatója csaknem teljesen önállóan tette meg a közel 200 kilométeres távot ötvenezer doboz sörrel a háta mögött.

Hirdetés

Marketinghúzásnak sem utolsó, ám inkább autóipari jelentősége miatt fogunk emlékezni arra, hogy az önvezető kamionokat fejlesztő Otto egyik kamionja teljesítette a történelem első, sofőr nélküli kereskedelmi szállítmányozási feladatát. Az Uber által nemrég felvásárolt cég első küldeménye ötvenezer doboz sör volt, a Budweiser 120 ezer forintnak megfelelő összeget fizetett a közel 200 kilométeres fuvarért.

A dolog szépséghibája, hogy az ipari és városi területeken belül még emberi irányításra volt szükség, viszont a 160 kilométeres autópályaszakaszon a gép teljes mértékben maga végezte a munkát. Az út időtartamának nagy részében tehát a vezető hagyományos értelemben vett munka nélkül maradt, írja az Automotive News.

A májusban, autóipari nagyágyúk által alapított fejlesztőcég már indulása után nem sokkal az észak-amerikai teherautó-állomány teljes automatizálást tűzte ki hosszútávú céljának.

Kiemelt Partnereink