Trend Botrányai ellenére töretlen az Uber népszerűsége

Botrányai ellenére töretlen az Uber népszerűsége

autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.30 16:01

Botrányai ellenére töretlen az Uber népszerűsége

Nem titok, az Uber jelenleg óriási zűrben van. A vállalat jelenleg vezérigazgató, operatív vezérigazgató, pénzügyi igazgató és általános jogtanácsos nélkül maradt. Elvesztette egyik tanácstagját, szexista megjegyzések és szexuális zaklatás miatt elbocsájtotta 20 alkalmazottját. A vállalat ellen perek vannak folyamatban diszkrimináció, egy erőszak áldozatául esett személy orvosi leleteinek nyilvánosságra hozatala, és többek között a Waymo önvezető technológiájának ellopása miatt. Mindezek ellenére az Uber mérföldkőhöz érkezett – elérte az ötmilliárdodik fuvarját.

Hirdetés

A vállalat nyilvánosságra hozta, hogy megdőlt az eddigi rekord, egyszerre 156 Uber fuvar zajlott a világon, amivel így sikerült átlépni az ötmilliárdos határt. A vállalat 2015 végén érte el az egymilliárdodik fuvart, és nagyjából egy éve a két milliárdot. Ez a gyors növekedés mutatja, hogy nagyon úgy tűnik, a botrányok sorozata nem akasztja meg az üzleti fejlődést.

A 156 sofőr, aki az ötmilliárdos álomhatár átlépését segítette, 500 dollárt fog köszönetképp kapni a vállalattól. Az egyik sofőr akkor épp élete első Uber fuvarját végezte.

Egy év alatt három milliárd fuvar hatalmas növekedést jelent az Ubernek. Ha a vállalat egy kicsit összeszedi magát, ki tudja, jövőre mennyit ér majd el – tette fel a költői kérdést az autoblog.com.

Kiemelt Partnereink