Trend Az új Nissan Leafnek teljesen önálló parkolási rendszere lesz

Az új Nissan Leafnek teljesen önálló parkolási rendszere lesz

autopro.hu/V.V. | 2017.07.07 14:30

Az új Nissan Leafnek teljesen önálló parkolási rendszere lesz

A Nissan bejelentette, hogy az új Leaf teljesen önálló parkolási rendszerrel fog rendelkezni, a ProPilot Parkkal.

Hirdetés

Az új Nissan Leaf, amelyet szeptember 5-én mutatnak be, az autonóm technológia csúcsának ígérkezik. A cég tájékoztatása szerint a járműbe a ProPilot Parkot, egy autonóm parkolási funkciót fognak beszerelni, amivel az autó képes lesz előrefelé és tolatva is párhuzamos, szögletes, és a hagyományos merőleges parkolásra.

A rendszer működése roppant egyszerű lesz, meg kell nyomni a hozzá tartozó gombot a parkolóhely keresése előtt, majd ha megtalálta a kívánt helyet, és a rendszer is érzékeli, akkor a ProPilot Park funkciót kell bekapcsolni, és hagyni, hogy az autó elvégezze a többit.

A Leaf parkolási rendszere előreláthatólag 2018-ban csak Európában és Japánban lesz elérhető, Amerikában sajnos még nem élvezhetik ezt a funkciót. "Az Egyesült Államokban a következő évek modelljeihez adják hozzá" - árulta el a Nissan képviselője.

Ez a második ProPilot autonóm funkció, amelyet a Leaf-fel kapcsolatban eddig bejelentettek. Az első egy önvezető funkció autópályákon való használatra, amelynek segítségével a Leaf képes lesz gyorsulásra, fékezésre és irányításra az alacsony sebességektől az autópályákon megengedettekig. Azonban sávot váltani, és elhagyni az autópályát még nem lesz képes.

Kiemelt Partnereink