Beszállítók Az autóipart gyorsítja az Intel

Az autóipart gyorsítja az Intel

Biró Csongor | 2014.06.03 07:12

Az autóipart gyorsítja az Intel

Az amerikai csipgyártó Intel bejelentette egy olyan termékcsalád bevezetését, amelynek hardverei és szoftverei az autóipart célozzák meg, általuk lesznek gyorsabbak és hatékonyabbak a gépjárművek fedélzeti számítógépei.

Hirdetés
Felgyorsítják az autóipart

Az integrált hardver- és szoftverplatformokat főként a tájékoztató és szórakoztató fedélzeti rendszerek igénylik. Az autógyártók, hogy lépést tartsanak az IT-trendekkel, átalakították a korábban lassabban reagáló autóipari beszállítói láncot (néhány éve, amikor egy Hyundaiban már természetes és alapáras volt, hogy USB-ről szól a zene és Bluetooth-ról telefonálunk, a Mercedes 15 millió forintos kupéjában még csak CD-lemezt hallgathattunk, a VW Passathoz pedig 80 ezer forintos extraként kínálták a Bluetooth-t). Az Intel friss megoldásai azt teszik lehetővé, hogy a gépkocsikba szánt biztonsági és szórakoztató funkciók gyorsabban kifejleszthetők legyenek.

Az integrált hardver- és szoftverplatformok között vannak minősített processzorok, rendszercsipek, operációs rendszerek és fejlesztői környezetek. Az autógyártók és a beszállítók használatukkal jelentősen felgyorsíthatják az új alkalmazások piacra dobását, miközben csökkenthetik a fejlesztői költségeket. Az Intel arra számít, hogy ezekkel a szabványosított megoldásokkal az alkalmazások fejlesztési ideje több mint egy évvel csökkenhet le, míg a költségek akár ötven százalékkal is mérsékelhetők.

Már ma titkári funkciókra képes az autó

Az Intel olyan technológiákat kutat, amelyek segítségével az intelligens autók a jövőben valós időben lesznek képesek igazodni a közlekedési helyzetekhez. A jövő autója képes lesz felismerni vezetőjét, alkalmazkodik hozzá, tehermentesíti és képes lesz olyan információkkal kiszolgálni, amelyek ahhoz szükségesek, hogy biztonságosan célba érjen. Egy másik Intel-projekt rámutat az autó telematikai rendszerének sérülékenységére. Ebben kutatóik azon dolgoznak, hogy az adatáramlás biztonságos legyen.

Az Intel még 2012-ben hozott létre egy befektetési alapot 100 millió dolláros tőkével a robotvezetést lehetővé tévő funkciók, valamint a jármű és a szórakoztató elektronikai eszközök közötti kapcsolatok létrehozására. Technológiái megtalálhatók a BMW-k navigációjában, az Infiniti Q50 fedélzeti rendszerben, valamint a jövőre érkező Hyundai Genesis vezetőtájékoztató rendszerében.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink