Trend Az Uber továbbfejlesztette önvezető kamionját

Az Uber továbbfejlesztette önvezető kamionját

autopro.hu/R.M. | 2017.07.04 13:44

Az Uber továbbfejlesztette önvezető kamionját

Most már forgó radarral és új névvel közlekedik San Francisco útjain.

Hirdetés

Az Uberről tudni lehet, hogy egy ideje már önvezető kamionokat tesztel, nem rég kisebb botrány is lett ebből, mivel a cég úgy tűnik, hivatalos engedély nélkül tesztelte a járművet, közúti forgalomban. Most viszont egy pozitív hírrel érkezett a kaliforniai vállalat, ugyanis az interneten közzétették, hogy az eddigi teszter kamionjuknak már egy felturbózott, modernebb technológiával felszerelt változatával róják az utakat.

Maga kamion először is elhagyta az eddigi Otto nevet, és egyszerűen ATG-nek, azaz Advanced Technologies Group trucknak nevezik (fejlett technológia csoport). A jármű frissebb szoftvereket kapott, de emellett a hardver is komoly változásokon esett át. Elsősorban az érzékelés terén fejlesztettek, többek közt számos új szenzort kapott a kamion, illetve egy teljesen új fejlesztést, egy nagyméretű, folyamatosan forgó radart.

Mindehhez még a cég hozzátette, az új technológiák teljes mértékben házon belül készültek, semmi közük sincs a hónapok óta tartó Waymoval való pereskedéshez -írta meg az autoblog.com.

Kiemelt Partnereink