Trend Az Egyesült Államokban lesz először kapható a VW I.D. Crozz

Az Egyesült Államokban lesz először kapható a VW I.D. Crozz

autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.15 15:12

Az Egyesült Államokban lesz először kapható a VW I.D. Crozz

Amikor a Volkswagen leleplezte mindhárom teljesen elektromos I.D. koncepcióját, vagyis az eredeti I.D.-t, az I.D. Buzz-t, és az I.D. Crozz-t, mindegyiknél felvetődött két kulcskérdés: Vajon tömeggyártásba is kerülnek? És ha igen, mikor?

Hirdetés

A vállalat tájékoztatása szerint az első I.D. 2020-ban érkezik majd, útjára indítva az innovatív elektromos járművek új generációját.

Az I.D. Crozz lesz a következő I.D. termék, amit gyártani kezdenek, és nagyjából 2020 végén, 2021 elején fog megjelenni.

Azt is megtudtuk, hogy míg az I.D. - ami a Volkswagen első teljesen elektromos autója - nem lesz kapható az Egyesült Államokban, addig az I.D. Crozz igen. Ez azért érthető, mert az Egyesült Államok hatalmas crossover-éhsége egyből befogadja majd az autót.

Új információ még, hogy a harmadik I.D. koncepció, a Buzz mikrobusz gyártásáról még nincs konkrét megegyezés. Előfordulhat, hogy annak megjelenésére akár 2025-ig is várnunk kell.

De hogy milyen is a Crozz? Várhatóan közel 500 km-t fog tudni megtenni egy töltéssel, két motorja lesz, amik a négykerék meghajtást működtetik majd. A motorok 302 lóerő teljesítménnyel bírnak.

Az I.D. Crozz stílusa hasonló lesz majd testvérének stílusához, azonban a szögletes vonalaival és fényszóróival inkább a márka múltbeli vonalait idézi.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink