Trend Az Audi összehozza az Androidot és az iOS-t az autókban

Az Audi összehozza az Androidot és az iOS-t az autókban

Biró Csongor | 2014.06.27 09:39

Az Audi összehozza az Androidot és az iOS-t az autókban

Az Audi bevezeti a Google Android Auto és az Apple CarPlay szoftveres platformokat az autóiba. A legfontosabb funkciókat beépítik az MMI szórakoztató és információs kezelőfelületbe.

Hirdetés

"Ügyfeleink állandóan online akarnak lenni és használni szeretnék az okostelefonos alkalmazásaikat az autóban is" - magyarázta az Audi fejlesztési vezetője, Ulrich Hackenberg. "Ennek érdekében szorosan együttműködünk a Google és az Apple IT-vállalatokkal. A jövőben az ügyfeleink képesek lesznek az autóban is használni ezeket az alkalmazásokat" - tette hozzá az igazgatóság tagja.

A beépítéssel szemben támasztott legfontosabb kritériumok a felhasználó-barátság és a vezetés megzavarásának elkerülése. Ugyanakkor az adatbiztonság is nagyon fontos. A biztonságos integrálás érdekében más-más titkosított csatornán futnak az autóval kapcsolatos információk és a szórakoztatással kapcsolatosak. Csak olyan adatot tárol és használ majd az autó fedélzeti rendszere, amihez a felhasználó a jóváhagyását adta.

Az Audi az egyetlen német prémium autógyártó, amelyik alapító tagja a Google Open Automotive szövetségnek (OAA). Ezt 2014 hajnalán hívták életre, hogy elősegítsék az androidos alkalmazások beépítését az autókba. Kezdetben Google térképes navigációkkal, majd Google Play online zenehallgatással gazdagodtak az audisok. Ez azonban nem gátolja meg a jövőben, hogy az iPhone-nal rendelkezők is maradéktalanul élvezhessék az online szolgáltatásokat, az ügyfelek választhatnak, hogy melyik platformot használják autójukban.

A Volvo XC90 kijelzője

A Volvo is csatlakozott

A Volvo is csatlakozott a Google Open Automotive szövetséghez annak érdekében, hogy új XC90-esébe bevezesse az Android Auto platformot, amelynek révén az autóban ülők kereshetnek a Google keresőjével, használhatják a Google térképeit, zenéket hallgathatnak és olyan harmadik feles alkalmazásokat használhatnak, mint a Spotify. Minden telefonos alkalmazás biztonságosan és könnyedén irányítható hanggal, vagy a kormányon található kapcsolókkal. A telefonon és az autó kijelzőjén ugyanaz az információ jelenik meg. Az Android mellett a Volvo az iOS-es Apple CarPlay platformot is összeférhetővé teszi autóiban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink