Trend Az Audi és a Porsche is érkezik a Formula E-be

Az Audi és a Porsche is érkezik a Formula E-be

autopro.hu/B.B. | 2018.04.21 06:17

Az Audi és a Porsche is érkezik a Formula E-be

A VW-konszern két márkája is bejelentkezett a 2019/2020-as elektromos versenyautó-sorozat évadjára. A versenyszövetségi engedély megvan, indulhat az erődemonstráció.

Hirdetés

Lassan minden jelentős gyártó képviseli magát a feltörekvő elektromos autóverseny-sorozatban, a Formula E-ben. Két újabb név a szereplők között az Audi és a Porsche, melyek a 2019/20-as évadban mérettetik meg magukat először az egyre nagyobb presztízzsel bíró rendezvényen. A nevezéseket már a Nemzetközi Autómobil Szövetség, a FIA is jóváhagyta.

A két, VW-konszernbe tartozó márka a sorozatban többek között saját fejlesztésű akkumulátoraival, elektromos motorjával, sebességváltójával és vezérlőegységeivel, vagyis komplett erőátviteli-rendszerével száll majd küzdelembe.

Az Audi az általa korábban szponzorált ABT Sportline csapat átvételével érkezik a csapatok közé. A Porsche már 2017 óta kacsingat a Formula E felé, ami nem is csoda, hiszen a sportkocsigyártó a jövőjét a sportos elektromobilitás képviselőjeként képzeli el, így a versenysorozatban való részvétel szinte adja magát. A sikeres debütálás ráadásul a tervek szerint 2019-ben a piacon bemutatkozó Mission E modell iránti keresletet is megdobhatja.

A rendezvényen a német vetélytársak, a BMW és a Mercedes-Benz és képviseli magát, a bajorok szintén nemrég, 2017-ben jelentették be, hogy beszállnak a sorozatba.

A 2019/20-as Formula E-szezon résztvevői a következők lesznek: Audi Sport, BMW, DS, Jaguar Land Rover, Mahindra Racing, Mercedes-Benz, NextEV NIO, Penske Autosport, Porsche, Nissan, Venturi.

Kiemelt Partnereink