Trend Az Apple az iOS 11-gyel a kormány mögötti biztonságra fókuszál

Az Apple az iOS 11-gyel a kormány mögötti biztonságra fókuszál

autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.08 14:56

Az Apple az iOS 11-gyel a kormány mögötti biztonságra fókuszál

A telefon használata vezetés közben rendkívül veszélyes, azonban sokunknak nagyon nehéz ignorálni minden értesítést, amikor épp az útra figyelnénk. Ebből kiindulva az Apple újítást készített a hamarosan megjelenő iOS 11 operációs rendszerére, a Do Not Disturb While Driving-et, azaz Ne zavarj, míg vezetek beállítást.

Hirdetés

Az újdonság nem engedi az idegesítő jelzéseket megjelenni a kijelzőn, míg a kormánynál ülünk. Bluetoothon vagy WiFin keresztüli Doppler effektust használ, hogy meghatározza, milyen gyorsan mozgunk, és üres kijelzőt mutat. Ez természetesen kikapcsolható, ha csak utasként vagyunk az autóban.

Ha be van kapcsolva a program, automatikusan azt válaszolja az üzenetekre, hogy jelenleg vezetünk. Van olyan lehetőség is, hogy akiknek elküldjük ezt az üzenetet, reagálhatnak, hogy sürgős a dolog, így megmutatja a telefon az üzenetet.

Az Apple a Térkép alkalmazását is frissítette, sávtartási segítség is került bele, így a sofőrök tudják, melyik sávban kell lenniük, hogy oda jussanak, ahová szeretnének. A vállalat ezen kívül reptér térképeket is hozzáadott a programhoz, amikkel könnyebb megtalálni a beléptető kapunkat is – írta meg az autoblog.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink