Trend Autómegosztó szolgáltatással térne vissza az amerikai piacra a Peugeot

Autómegosztó szolgáltatással térne vissza az amerikai piacra a Peugeot

autopro.hu/R.M. | 2017.02.27 11:24

Autómegosztó szolgáltatással térne vissza az amerikai piacra a Peugeot

Elsőként nagyvárosok repterein lenne elérhető az Európában már népszerű alkalmazás. Ez lenne az első lépése a francia autógyártónak, hogy visszatérjen Észak-Amerikába.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban terjeszkedne a TravelCar, a PSA csoport és egy francia biztosító, a MAIF közösen alapított autómegosztó szolgáltatása. Elsőként a San Francisco-i és a Los Angeles-i reptéren lehetne autót bérelni a rendszeren keresztül.

A többek közt a Peugeot-ot is birtokló francia autógyártó és a MAIF 15,8 millió dollárt fektetett be a 2012-ben alapított vállalkozásba. Azóta a TravelCar óriási gyorsasággal terjeszkedik, 200 ügynökségük van 10 európai országban, több mint 300 ezer felhasználóval. Az alkalmazáson keresztül saját autónkat adhatjuk bérbe, elsősorban turistáknak. A cég szerint ez 50 százalékkal olcsóbb megoldás, mint egy klasszikus autókölcsönző. Emellett a biztosítást a MAIF szolgáltatja kedvezményes áron -írta meg az automotive news.

A PSA utoljára az 1990-es évek elején adott el autót az USA-ban, de a tavaly bejelentett 5 éves stratégiai tervük meghatározó eleme az észak-amerikai piacra való visszatérés. Ennek a programnak lehet az első lépése a Travelcar terjeszkedése.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink