Trend A mesterséges intelligencia sokféleképpen megváltoztathatja az autóipart

A mesterséges intelligencia sokféleképpen megváltoztathatja az autóipart

autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.09 12:51

A mesterséges intelligencia sokféleképpen megváltoztathatja az autóipart

A mesterséges intelligencia és a vezeték nélküli összekapcsolt technológiák több dolgon is változtatnak, nem csak az önvezető autók világában.

Hirdetés

A CAR Management Briefing szemináriumon vezérigazgatók vitatták meg az autó belsejét és külsejét érintő változásokat. Míg a mesterséges intelligencia és az összekapcsolt technológiák felgyorsítják az önvezető járművek fejlesztését, hatékonyságot is teremtenek a márkakereskedések, a beszállítói lánc és az összeszerelés számára is.

„A mesterséges intelligencia átalakítja az összes folyamatot, ez egy teljesen új módszer” – mondta Danny Shapiro, az Nvidia igazgatója.

A chipgyártó mesterséges intelligenciával működő szuper számítógépeket szállít be az autógyártók önvezető autói számára. Most kiterjeszti ezt a technológiát a gyártók üzleti tevékenységére is. Júniusban az Nvidia közölte, hogy a Volkswagennel társulva fejlesztette ki ezeket az alkalmazásokat, így fejlesztve az értékesítést, az emberi kapcsolatokat, és más műveleteket is.

A hatékonyság növelése mellett a ZF új járműtechnológiákkal látja el az üzletet a biztonságosság terén, prediktív analitikát használva, hogy időszakos karbantartást végezhessen, valamint digitalizálhassa az üzemhelységeit, hogy csökkentse a munkahelyi kockázatokat.

„Azt akarjuk, hogy az autó belsejében jelen lévő biztonság mindenhol jelen legyen” – mondta Mamatha Chamarthi, a ZF digitalizációért felelős igazgatója.

Az Audi a következő 10 évben elsősorban az autó belsejében történő változásokra épít. A kiskereskedelmi egységeknek a digitalizáció irányába kell indulniuk, hogy vonzóbbak legyenek a fiatalabb generációk számára.

„Nyilvánvaló, hogy az Audi is úgy látja, az iparág az elkövetkező 10 évben jelentősen fog változni.” – mondta el Anupam Malhotra, az Audi Amerika összekapcsolt járművekért felelős igazgatója. – „A közlekedés teljes iparága változni fog. Szóval hogyan kellene a jövőben a közlekedésre gondolnunk? Ma azt mondjuk, tankolás. Holnap azt, hogy töltés. Ma gondok, holnap megoldás. A társadalomnak is megváltozik a közlekedéssel kapcsolatos észlelése, egy jövőbeli valóság befolyásolja az autógyártókat és a kereskedőket” – tette hozzá.

„A közlekedés teljes egésze valami olyan lesz, ami csak használati jog, valami, amit akkor használhatsz, ha szükséged van rá – szemben azzal, hogy most van egy saját eszközöd, amihez bármikor hozzáférhetsz. Teljesen megváltozik minden” – fejtette ki Malhotra.

Kiemelt Partnereink