Trend A hangszórókat rezgetőkre cseréli a Continental

A hangszórókat rezgetőkre cseréli a Continental

autopro.hu/Sz.K. | 2017.07.11 13:00

A hangszórókat rezgetőkre cseréli a Continental

A Continental, inspirálódva a vonós hangszerekből, újragondolta az autók hangrendszerét. A vállalat a hagyományos hangszórókat úgy nevezett rezgetőkre cseréli, amik úgy gerjesztik a hangokat, hogy bizonyos felületeket rezegtetnek a járműben. Összehasonlítva a hagyományos hangszórókkal, rengeteg előnyük van: kisebb súly, kevesebb energiafelhasználás, kiváló akusztika.

Hirdetés

A sofőrök elvárásai az autók hangrendszereivel kapcsolatban igen magasak, ezt kielégítendő építenek sok hangfalat az autókba, hiszen így érhető el a 3D hanghatás. Az által, hogy az autóba viszi a hangszóró nélküli hangrendszereket, a Continental komoly kihívást fogadott el.

– Az elektromos járművek korában az autógyártóknak olyan innovatív megoldásokban kell gondolkodniuk, amelyek drasztikusan csökkentik a járművek súlyát és helyet adnak az utasoknak és az új technológiáknak – mondta Johann Hiebl, a Continental Infotainment és Connectivity részlegének feje. – Másfelől a dizájn és a hangminőség nem lehet rosszabb e célok elérése mellett. Az az elképzelésünk tehát, hogy az autót magát tesszük hangszerré. Rezgetőket használunk, hogy természetes 3D hangélményt generáljunk.

Demó járművében a Continental bemutatja a rendszer mérhetőségét az által, hogy egy alacsony költségű, egy közepes és egy prémium beállítás között kapcsolgat, mely 3, 6 vagy 12 hangcsatornát használ. Ezért akár még az első ülések is rezgő testként funkcionálhatnak, hogy intenzívebbé tegyék a basszust, és hogy biztosítsák az utazóknak a teljesen új hangélményt.

– A hangszóró nélküli technológia az ember és a gép közti interakció vizsgálatára is megfelelő lesz – mondta el Dimitrios Patsouras, a Continental fejlesztői részlegének feje.

A vállalat a Frankfurti Nemzetközi Autószalonon is be fogja mutatni multimédiás termékeit.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink