Trend A VW vezére a Teslát dicséri

A VW vezére a Teslát dicséri

autopro.hu/Sz.K. | 2019.03.19 09:30

A VW vezére a Teslát dicséri

A dízelbotrány hatalmas csapást mért a Volkswagenre, ez teljes újratervezésre késztette a német vállalatot. Az új stratégia egyik kulcseleme az volt, hogy az autógyártót versenyképessé tegyék az elektromos autós startupokkal szemben.

Hirdetés

Meglepő állításokat osztott meg a közvéleménnyel nemrég a Volkswagen vezérigazgatója. Herbert Diess a Financial Times amerikai üzleti lapnak nyilatkozva dicsérte a Teslát, és azt mondta, a VW szoftverfejlesztés terén le van maradva.

– Hogy kik lesznek 2030 a nagy nevek az autóiparban, nem tudom megmondani – találgatott Diess. – Lehet a Tesla, lehet az Apple, lehet, hogy valaki Kínából. Remélem, a Volkswagen lesz, keményen dolgozunk rajta – részletezte.

Szerinte a Tesla jó munkát végez, és pont azért, mert nem kell törődniük a múlttal, a hagyománnyal. Vagyis nem kell foglalkoznuik a mindig aktuális következő generációs benzinmotorral, így ténylegesen a jövőre tudnak koncentrálni. Ez mindenképpen előnyös számukra, jelentette ki a cégvezér, kiemelve, hogy így az autómegosztás és önvezetés szoftveres megoldásaira tudnak összpontosítani.

A versenytársak közül néhányan sokkal gyorsabbak szoftverfejlesztés terén, míg mi ebben le vagyunk maradva – összegzett Diess.

Mint korábban írtuk, a Volkswagen azért nemcsak önkritikát gyakorol, hanem cselekszik is. Igaz, elektromos kártyáikat 2020-tól kezdik teríteni a MEB-platformra épülő, I.D. névre keresztelt, széles paletta első tagjával, a Neóval.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink