Trend A Tesla várhatóan megkezdheti a gyártást Kínában

A Tesla várhatóan megkezdheti a gyártást Kínában

autopro.hu/V.V. | 2017.06.21 06:30

A Tesla várhatóan megkezdheti a gyártást Kínában

A Tesla Kínával való tárgyalásai meghozzák a várt eredményt a vállalat számára, ugyanis várhatóan Kínában is elkezdhetnek elektromos gépjárműveket gyártani.

Hirdetés

Közel van egy olyan megállapodás véglegesítése, amely kimondja, hogy a Tesla gyárthat gépjárműveket Kínában. Mindez jobb hozzáférést jelenthet az elektromos autógyártó számára a világ legnagyobb autópiacához. A Sanghaj városával kötött megállapodás lehetővé tenné Elon Musk cége számára, hogy létesítményeket hozzon létre a Lingang fejlesztési övezetben. A részleteket még tisztázzák, és a bejelentés időzítése változhat.

A Teslának a szabályok szerint legalább egy helyi partnerrel közösen kell vállalkozást alapítania, azonban a vállalat még nem hozta meg döntését ezt illetően.

A helyi termelés megteremtése kulcsfontosságú a vezérigazgató számára, hogy folytathassa a Kínában való növekedését, ahol a Tesla bevételei tavaly - több mint 1 milliárd dollárral - megháromszorozódtak. A járművek helyi gyártása lehetővé tenné a társaság számára, hogy elkerülje a 25 százalékos adót, ami most az amerikainál drágábbá teszi az S és X modellt. Az elektromos autók költségeinek csökkentése kulcsfontosságú Musk azon törekvése miatt, hogy elérje a tömegpiaci fogyasztókat.

Kína az új energiaforrású autókat feltörekvő iparágaként azonosította, és a következő évtizedben 10-szeresére szeretné növelni a plug-in hibridek, és a teljesen elektromos autók éves értékesítését. A kormányzati támogatás segített Kínának abban, hogy 2015-ben felülmúlja az Egyesült Államokat, és ezzel a világ legnagyobb piacává váljon a nem emissziós autók tekintetében.

Márciusban a Tencent Holdings, Kína legnagyobb internetes cége 5 százalékos részesedést vásárolt a Teslában 1,8 milliárd dollárért. A WeChat és a QQ üzenetküldő szolgáltatás tulajdonosával való együttműködés pedig segíthet az autógyártónak a piacon, ahol több mint 200 vállalat jelentette be, hogy új energiaforrású autókat épít.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink