Trend A Tesla új tulajdonságai könnyebbé teszik az autómegosztást

A Tesla új tulajdonságai könnyebbé teszik az autómegosztást

autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.24 10:50

A Tesla új tulajdonságai könnyebbé teszik az autómegosztást

A Tesla folyamatosan bővíti újdonságait, ami nem csak a tulajdonosoknak jó, hanem egyszerűbbé teszi az autómegosztást is.

Hirdetés

A Model 3 okostelefonos alkalmazást használ, hogy kinyissa az autót. Csak oda kell menni az okostelefonunkkal hozzá, és az autó magától reagál. A Tesla néhány új képet is bemutatott az extráról, csakúgy, mint a másik nyitási módszerről, ami egy kártyakulcs, melyet a B oszlop mellett kell elhúzni, hogy kinyíljon a jármű.

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk azt is közölte, hogy van még egy hasonló újdonság, ám azt a vállalat még teszteli.

Azt már egy Twitteren történt kérdésre - A navigációban a munkahely a sofőr profilokhoz van csatlakoztatva, vagy mindegy, ki vezeti az autót, nem lehet a profillal babrálni? - válaszolta Musk, hogy minden beállítás a felhőbe kerül, így bármely Tesla, amit vezetünk a világon, automatikusan felismer minket.

Nem csak az olyan háztartásokat segíthetné ez, ahol több mint egy sofőr használja az autót, hanem akkor is hasznos lenne, ha egy stoppost hazaviszünk, vagy – még jobb -, ha a Teslát egy autómegosztó programban használnánk. Érdekes, hogy a Model 3-at egy utasteret figyelő kamerával is felszerelték, ez azonban az Electrek elmondása szerint jelenleg még nem aktív. Ha ez segíthetne monitorozni a sofőr figyelmét az önvezetés különböző szintjein, monitorozhatná azt is, milyen a megosztó szolgáltatás.

A Tesla már dolgozik egy autómegosztó szolgáltatáson, a Tesla Networkon is, amit tavaly Musk egy telefonos konferenciahíváson jelentett be.

Elmondta, hogy a tulajdonosok egy alkalmazáson keresztül adhatnák autóikat a megosztott flottához, ami hagyná, hogy az autó bevételt generáljon a Tesla és a tulajdonos számára is, vagy kiegyenlítené az autó költségeit, ha a használónak nincs rá szüksége.

Jelenleg még nem tiszta, mikor indul be a Tesla Network, de a Model 3 bemutatója és az újonnan bejelentett extrák már egy-egy lépést jelentenek ebbe az irányba.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink