Trend A Tesla 9 legnagyobb dobása, amit 2017-re tervez

A Tesla 9 legnagyobb dobása, amit 2017-re tervez

autopro.hu/R.M. | 2017.02.13 12:28

A Tesla 9 legnagyobb dobása, amit 2017-re tervez

2016 nagy év volt a vállalat számára, lerántották a leplet a Model 3-ról, elkezdték új akkumulátoraik gyártását, és bemutatták önellátó otthon tervüket. Idén viszont úgy tűnik, hogy még nagyobb dolgokkal készülnek, összeszedtük a kilenc legérdekesebbet.

Hirdetés

1. Bemutatják az autómegosztó szolgáltatást
Még 2016 nyarán Elon Musk nyilatkozta, hogy készülnek egy saját, autómegosztó hálózattal. A dolog lényege az lenne, hogy ha nem akarjuk használni az autónkat, miközben éppen dolgozunk, vagy nyaralunk, akkor a Tesla alkalmazásával kiadhatjuk azt másoknak, ezzel pénzt keresve a kocsinkkal.

2. Egy Tesla keresztül vezeti majd magát Amerikán
A kaliforniai vállalat úgy gondolja, hogy nem is lehetne jobb demonstráció a Tesla önvezető módjára, mint hogy elindítanák egy autójukat Los Angelesből, ami önmagát elirányítaná egészen New Yorkig. Musk bejelentése szerint valamikor az év végén várhatjuk az akciót.

3. Beindul az akkumulátor gyártás
Bár már januárban megkezdte az akkumulátorok gyártását a Tesla és a Panasonic, még igen az elején tartanak, és a kaliforniai „gigagyárnak” csak egy részén folyik a termelés. A később itt elkészült akkumulátorokat fogják beépíteni a Model 3-ba, de gyártják majd az otthonokba szánt Powerwall 2-t, és egy nagyobb méretű, munkahelyekre szánt Powerpack 2-t is. Többek közöt az itt készült akkumulátoroknak lesz köszönhető, hogy a Tesla olcsóbban tudja majd adni a Model 3-at, mint korábbi autóit.

4. Megkezdődik a napelem gyártás a cég új, New York-i üzemében
Tavaly novemberben vásárolták fel Amerika legnagyobb napkollektor gyártó cégét, a SolarCityt. Ehhez pedig egy új üzemet is építettek New Yorkban, ahová már most keresik a munkásokat, és ha minden jól megy, nyáron már meg is kezdik a gyártást.

5. Több infót kapunk a Model 3-ról
Annak ellenére, hogy a Model 3-at már tavaly márciusban, lassan egy éve bemutatták, igazán keveset tudunk róla. Ez azért is érdekes, mert ettől a típustól várja az igazi terjeszkedést a Tesla. Amit már megosztottak velünk az az autó ára, ami átváltva mintegy 10 millió forint körül lesz, az autó hatótávolságát pedig körülbelül 346 kilométerre tervezik, de lehet ennél több is. Viszont az autó belső teréből még semmit sem láttunk, így idén biztosan számíthatunk egy részletesebb bemutatóra is.

6. Megkezdődik a Model 3 gyártása
A Tesla tervei szerint 2017 második felében indítják majd el a gyártási folyamatokat, de hogy pontosan mikor kezdik majd forgalmazni az autót, azt nem tudni. A vállalat weboldalán mindenesetre azt írják, hogy 2018 előtt semmiképpen.

7. Forradalmasítják az autógyártást
A Tesla szeretne eladni nem kevesebb, mint fél millió Model 3-at éves szinten, ahhoz viszont, hogy elérjék ezt a számot, Elon Musk szeretné megreformálni magát a gyártási folyamatot is. Itt valószínűleg egyre nagyobb szintű automatizálásról lesz szó, ahogyan a Tesla vezér korábban nyilatkozta, ,,gépek fogják építeni a gépeket”, melynek eredményeként a Tesla rendelkezik majd a világ legmodernebb és leghatékonyabb gyárával.

8. Megkezdik a napenergiát felhasználó tetőcserepek forgalmazását
Tavaly októberben mutatták be a Solar Roofot, ami lényegében egy cserép, amelybe egy nem látható napkollektort építettek. Musk elmondása szerint, ha ezt beépítjük otthonunkba, akár ki is köttethetjük a vezetékes áramot, annyi energiát biztosít majd. A cég szerint a költségei is kevesebbek lesznek egy normál tetőnél. Az eladások valamikor 2017 nyarán kezdődhetnek meg.

9. Kiderül, hol épül majd a második ,,Gigagyár”
Bár még az első sem készült el teljesen, amely már most a világ legnagyobb üzeme, de a Tesla már tervezi egy második létesítését is. Elon Musk szerint ez valószínűleg valahol Európában lesz, ahol mind akkumulátorokat. mind autókat is gyártanának majd.

forrás: Business Insider

Hirdetés

Kiemelt Partnereink