Trend A Suzuki, a Toshiba és a Denso közös vállalkozást indít Indiában

A Suzuki, a Toshiba és a Denso közös vállalkozást indít Indiában

autopro.hu/Sz.K. | 2017.04.28 12:12

A Suzuki, a Toshiba és a Denso közös vállalkozást indít Indiában

A Suzuki Motor Corporation, a Toshiba Corporation és a Denso Corporation megállapodást kötöttek, közös vállalkozást alapítanak az autókhoz való lítium-ion akkumulátorok indiai gyártására.

Hirdetés

Indiában egyre nagyobb figyelmet fordítanak a környezet védelmére, az autókra vonatkozóan új széndioxid-kibocsátási szabványok bevezetését tervezik. Az indiai gépjárműpiacon a kompakt modellek keresettek a leginkább, ezért szükség van az ilyen típusú, megfizethető modellekhez használható fenntartható technológiák bevezetésére.

A három vállalat közös akkumulátorgyártó vállalkozása megfelelő mennyiségben biztosítja majd a lítium-ion akkumulátorokat a fenntartható autók használatát előtérbe helyező törekvésekkel összhangban, valamint hozzájárul az indiai kormány „Make in India” („Gyártsunk Indiában!”) kezdeményezéséhez is.

A közös vállalkozás már 2017-ben megalakul, a gyártás a lehető leghamarabb elindul. A kezdeti tőkeberuházás értéke 20 milliárd japán jen. A közös vállalkozás 2 milliárd japán jen törzstőkével indul, és a tervek szerint a SUZUKI 50%, a TOSHIBA 40% és a DENSO 10% üzletrészt birtokol majd.

A közös vállalat alapításának részleteit még vizsgálnia szükséges a három cégnek, illetve az illetékes hatóságoknak is a vonatkozó versenytörvények figyelembe vételével kell azt jóváhagyniuk.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink