Trend A Hyundai önvezető technológiája kész lehet a 2018-as téli olimpiára

A Hyundai önvezető technológiája kész lehet a 2018-as téli olimpiára

autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.14 15:53

A Hyundai önvezető technológiája kész lehet a 2018-as téli olimpiára

A Hyundai Motor bejelentette, hogy HD technológiájú önvezető autókat fog alkalmazni a jövő évi téli olimpián Pyeongchangban, Dél-Koreában, hogy embereket szállítson Szöul és az olimpiai falu között.

Hirdetés

Nagy lépés Korea számára, és egyedülálló lehetőség a Hyundai számára, hogy bemutassa, képes lépést tartani az önvezető autók versenyével. Az olimpián az új Ioniq-ját fogja használni, amely az első autó, amit három meghajtással kínálnak (hibrid, plug-in hibrid és elektromos).

Az önvezető Ioniq-ot a Las Vegasi Consumer Electronics Show-n mutatták be. Pyeongchang hegyes és havas, ami igazán nagy kihívás az önvezető autók számára, így az elvárások is nagyok vele kapcsolatban. Az önvezető technológia nagyon jó, de még közel sem kész. Mindig van rajta mit javítani.

A 2018-as téli olimpia nagyon fontos Korea imázsának. 2013-ban a Hyundai a mobilitás szót használta a vállalat szlogenjének, és azt ígérte, hogy a jövő fogyasztóinak nem kell autót vásárolnia, hogy eljussanak A-ból B-be. Most, 4 évvel később az autóipari vállalatok továbbra is ezt akarják követni. Az önvezető Hyundaiok, amik Szöulból Pyeongchangba szállítanák az embereket, pontosan erre szolgálnak megfelelő lépésként. A legnagyobb hatás azonban, amit a Hyundai remélhet, az az, hogy a jövő évi olimpiai játékokon bemutatják önvezető védjegyüket. Ha az önvezető autókra gondolunk, a Hyundai előtt a GM, az Audi, a Forda, a Waymo, és még akár az Uber is eszünkbe juthat. A Hyundai már jó néhány okos lépést tett az önvezető jövő felé, amikor tavaly a Los Angeles Autószalonon bemutatta az önvezető Ioniq koncepcióját.

Pyeongchangban a koreaiak szeretnének medált szerezni önvezető technológiájukért. A Hyundai talán még nincs kész erre, de az olimpia jó esély, hogy bemutassa, a vállalat, kész a kihívásnak megfelelni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink