Trend

Mérföldkő: hidrogénes kamiont tesztel a Toyota

A haszongépjárművek tömeges, alternatív hajtással való ellátása nem kis kihívás az autóipar számára, a japán márka azonban ezúttal is igyekszik a sor élére állni.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.04.24. 06:31

Okos kamionok – okos mérnökök: nyílt szakmai napot szervez a Knorr-Bremse budapesti intézete

A kilencvenes években az elektronikus fékrendszerek kidolgozása akkora téma volt, mint manapság a vezetéstámogató rendszerekkel, vagy az önvezetéssel kapcsolatos kutatások. Aki ma ebbe a kutatásba egy nagy cég oldalán mérnökként be tud kapcsolódni, biztos, hogy a csúcstechnológiával találja szemben magát. A Knorr-Bremse a május 27-i mérnöktalálkozón a legújabb kutatásokkal szeretné megismertetni a fiatal mérnököket. Frank Péterrel, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. Kutatás-Fejlesztési igazgatójával a budapesti intézetben beszélgettünk.

Szerző: Uzoni Ábel | 2017.04.21. 12:16

Új hazai szabályozás: autonóm járművek a magyar közutakon

A közlekedés gyökeres átalakulásának európai uniós, német vagy osztrák megközelítéséről több alkalommal beszélgettünk már dr. Nyalka Csabával, a DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda együttműködő ügyvédjével. Ezúttal az aktuális magyarországi fejleményekről kérdeztük a szakértőt.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.04.19. 06:29

Budapesten beválhat az ügyintéző-futkosó autó

Nem ritka látvány Budapest belvárosában a GreenGo elektromos járműflottájának egy-egy Volkswagenje. Az autómegosztó szolgáltatás üzemeltetői a tavaly novemberi indulás óta már rengeteg adatot gyűjtöttek, ezek birtokában döntenek majd arról is, mi lesz, ha majd egyszer nem jár ingyen parkolás a zöld rendszámhoz. Egy valami azonban biztos, a GreenGózás az okostelefonos generáció válasza a városi mobilitásra. Az eddigi tapasztalatokról a szolgáltatást elindító cég ügyvezetőjével, Michaletzky Bálinttal beszélgettünk.

Szerző: Uzoni Ábel | 2017.04.13. 09:31

Víz felett sikló taxival újítana a francia főváros

Mi az? Elektromos, a víz felett siklik, olcsóbb, mint egy hagyományos fuvarcég, és még jól is néz ki? Egy párizsi taxi. Legalábbis néhány hónap múlva könnyen ez lehet a válasz az előbbi kérdésre.

Szerző: autopro.hu/R.M. | 2017.04.12. 10:41

Egy kis történelem: miért nem járunk már száz éve elektromos kocsival?

A technológia már jóval az első világháború előtt létezett, csakhogy akkori elterjedésének is ugyanazok szabtak gátat, mint ma. Szerencsére van, ami változott időközben, szakértők el is árulták, mitől lehet ezúttal sikeres vége az áttörésnek.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.04.10. 12:30

Világelső technológiát bukik Európa a VW-botrány miatt

Hiába vannak a dízelmotoroknak még mindig elvitathatatlan előnyei, a manipulációs ügy miatt az öreg kontinensen még korábban véget érhet korszakuk – a háttérben szokás szerint gigantikus pénzösszegek állnak, ezúttal negatív előjellel.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.04.05. 06:30

A Tesla vezére agyba ültethető chipen dolgozik

Elon Musk sosem a szűklátókörűségéről volt híres, legújabb projektje pedig az emberiség következő lépcsőfoka, a számítógépekkel való összekapcsolódás lesz.

Szerző: autopro.hu/R.M. | 2017.03.31. 11:03

A Magna és a Ford tovább nettósítja az össztömeget

Az új, szénszálas kompozitból készülő segédváz az acélhoz képest 34 százalékkal kevesebbet nyom, vagyis újabb segítséget kaphatnak a gyártók az üzemanyag-felhasználási hatékonyság növelésében. A fejlesztő duó már a sorozatgyártásra készül.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.03.28. 08:30

Perli a Google leányvállalata az Ubert

A Waymo nevű önvezető technológiát fejlesztő vállalat azzal vádolja az ezen a területen is kísérletező Ubert, hogy ellopták saját fejlesztésű szenzorjukat, és ezt használják az autóikban.

Szerző: autopro.hu/R.M. | 2017.03.16. 12:15

« ...45678910... »
Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink