Trend

A magyarországi autógyártókat nem érintette a zsaroló vírus - Szakértők újabb támadásra számítanak

Kérdésünkre az Audi, a Mercedes és a Suzuki kommunikációs osztályáról is azt a választ kaptuk, nem tudnak róla, hogy a zsaroló vírus problémát okozott volna a vállalatuknál. Szakértők közben arra figyelmeztetnek, a hackertámadások kapcsán az igazi kihívást a vezeték nélküli hálózatokhoz kapcsolt járművek jelentik majd a jövőben.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.05.16. 10:30

Ez gyors volt: megadóztatnák az önvezető autókat

A megtett távolság alapján kalkulált adó bevezetését, az így befolyt összegből pedig infrastruktúrafejlesztést javasolnak vezető mobilitási tanácsadók. Logikát bőven találni az elképzelésben, így a példa ragadós lehet.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.05.15. 10:12

Balogh Levente: mi már az elkövetkező 15-20 év várható járműrendszereivel foglalkozunk

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. budapesti kutatás-fejlesztési intézete nemcsak a jövő vezetéstámogatási rendszereit építi, hanem a jövő mérnökeit is igyekszik maga köré gyűjteni. A cég erőteljesen támaszkodik gyakornokaira, támogatja szakemberei tudományos kutatási tevékenységét, mert így látja biztosítottnak a folytonosságot. A vezetéstámogató rendszerek fejlesztési csoportjának vezetőjével, Dr. Balogh Leventével beszélgettünk, akivel Tökölön május 27-én, az okos kamionokat bemutató nyílt napon személyesen is lehet találkozni.

Szerző: Uzoni Ábel | 2017.05.05. 11:54

Okos kamionok: borulás előtt még sok mindent tehet az elektronika

A kamion pótkocsija csak vezetni nem tudja magát, de ma már olyan kritikus menetdinamikai helyzetekből is ki tudja magát menteni, amelyek régen borulással végződtek. Koleszár Péter, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. tréler csoportjának vezetője a cég budapesti kutatás-fejlesztési intézetében, csapatában tréler-szoftverfejlesztők, tesztmérnökök dolgoznak – többek között – a menetstabilitás növelésén. A május 27-i tököli kamionos nyílt napon a borulást megelőző szoftverek működésével ismerkedhet az érdeklődő szakmai közönség.

Szerző: Uzoni Ábel | 2017.04.28. 14:29

Pomázi Gyula: Legyen minél több magyar busz!

Az ötödik alkalommal megtartott zsámbéki Busexpo ezúttal is inkább volt járműsimogató alkalom, mint ipari rendezvény, de a sorok között érdekes üzenetekre bukkanhatunk.

Szerző: Gégény István | 2017.04.27. 06:52

Az Apple a Logitech segítségével száll be az önvezető versenybe

Ha magában nem lenne elég, hogy az Apple is önvezető autót tesztel, akkor ehhez még tegyük hozzá, hogy a mérnökök a hátsóülésről is beavatkozhatnak majd a vezetésbe, méghozzá a Logitech által gyártott, videojátékokhoz készülő pedálokkal és joystickokkal.

Szerző: autopro.hu/R.M. | 2017.04.24. 13:58

Mérföldkő: hidrogénes kamiont tesztel a Toyota

A haszongépjárművek tömeges, alternatív hajtással való ellátása nem kis kihívás az autóipar számára, a japán márka azonban ezúttal is igyekszik a sor élére állni.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.04.24. 06:31

Okos kamionok – okos mérnökök: nyílt szakmai napot szervez a Knorr-Bremse budapesti intézete

A kilencvenes években az elektronikus fékrendszerek kidolgozása akkora téma volt, mint manapság a vezetéstámogató rendszerekkel, vagy az önvezetéssel kapcsolatos kutatások. Aki ma ebbe a kutatásba egy nagy cég oldalán mérnökként be tud kapcsolódni, biztos, hogy a csúcstechnológiával találja szemben magát. A Knorr-Bremse a május 27-i mérnöktalálkozón a legújabb kutatásokkal szeretné megismertetni a fiatal mérnököket. Frank Péterrel, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. Kutatás-Fejlesztési igazgatójával a budapesti intézetben beszélgettünk.

Szerző: Uzoni Ábel | 2017.04.21. 12:16

Új hazai szabályozás: autonóm járművek a magyar közutakon

A közlekedés gyökeres átalakulásának európai uniós, német vagy osztrák megközelítéséről több alkalommal beszélgettünk már dr. Nyalka Csabával, a DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda együttműködő ügyvédjével. Ezúttal az aktuális magyarországi fejleményekről kérdeztük a szakértőt.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.04.19. 06:29

« ...3456789... »
Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink