Trend

Japán legnagyobb autógyártói összefognak a hidrogénhajtásért

A japán kormány és az autógyártók nagyon lelkesednek azért, hogy a szigetországot hidrogén nemzetté alakítsák. A Japán Fejlesztési Bank támogatásával a három legnagyobb japán autógyártó, a Toyota, a Nissan és a Honda összeállt a legfőbb japán üzemanyag és energiaszolgáltatókkal, hogy megvalósítsák a kormány ambiciózus terveit. A japán kormány 2020-ra 40 ezer hidrogéncellás autót akar az utakon látni.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.05.24. 13:38

Szoftverfrissítés: elhagyja a vezetéket a Ford

Újabb innovatív lépést tesz a Ford, hiszen a minap bejelentette, megkezdi az arra alkalmas modellek informatikai rendszereinek vezetéknélküli naprakészen tartását. Az újítás egyszerre jelent kihívást és nyomást a többi gyártónak.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.05.23. 10:45

Három perc alatt tölti fel az ABB az angol elektromos buszokat

Az ABB nyerte azt a megbízást, amely alapján töltő infrastruktúrát szállíthat ahhoz az elektromos Volvo buszokból álló járműflottához, amelyet 2018-tól a Transdev Blazefield fog üzemeltetni. A három ABB HVC 300P típusú töltőállomást és egy alállomást a gyógyfürdőiről híres észak-angliai város, Harrogate buszállomásán építik ki.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.05.22. 15:36

Vonalkódolvasó szemüveg és drón a jövő gyártósorain

Egy Műegyetemen tartott szakmai nap nyitotta meg a 34. International Colloquium of Advanced Manufacturing and Repair Technology in Vehicle Industry című vaskos eseménysort, ahol a hosszútávú emissziótervezésen át az elektronikus kormányrendszerekig a gépjárműtechnológia rendkívül sok aspektusával lehetett ismerkedni.

Szerző: Uzoni Ábel | 2017.05.22. 09:30

A Knorrnál már tudják, milyen lesz a jövő önvezető kamionja

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. aktívan fejleszt telephelyi önműködő járműirányítási rendszereket és autópálya-szituációkra is kínál fejlett megoldásokat. Kiemelt helyen kezelik az előfejlesztést, ahol már a jövő évtized során közutakra kerülő rendszerek megvalósíthatóságán dolgoznak. Horváth Csaba, az előfejlesztési osztály autonóm járműirányítási csoportvezetője válaszolt kérdéseinkre.

Szerző: Uzoni Ábel | 2017.05.19. 10:34

Már kapható a „csináld magad” elektromos autótöltő

Némi műszaki vénával megáldva akár 30 perc alatt önállóan is összeszerelhető az az elektromos autók töltésére alkalmas állomás, melyet a Phoenix Contact egy május végi konferencián mutat be Magyarországon. A „csináld magad” rendszer megoldás lehet akár otthonra, de szállodák, irodaházak, sportlétesítmények vagy hagyományos benzinkutak számára is, ahol időszerű a parkoló e-töltővel történő felvértezése.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.05.17. 14:00

Androidos rendszer fut majd a Volvo autóin

A kínai tulajdonú svéd autógyártó közzétette, hogy az Android operációs rendszer fut majd az autóin, már két éven belül. A Google és a Volvo szerint az új felületet sokkal több mindenre használhatjuk majd, mint a régit.

Szerző: autopro.hu/R.M. | 2017.05.16. 14:09

Az intelligens város küszöbén Debrecen

Az okosvárost valójában nem informatikai rendszere, hanem a szolgáltatásokat jól kihasználó lakói tesznek teljes egésszé. Ezért tekinti egyik fő feladatának Debrecen, hogy a digitális készség és jártasság kialakításával adjon mindehhez belépőt. Megnéztük, hogy Magyarország második legnagyobb városában hogyan terveznek okosvárost. Az intelligens zebrát egy cég referencia gyanánt üzemelte be, de egyértelmű, hogy pályázni kell, ha kiterjedt rendszerekre van szükség. Mátyus László, az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ Smart City divíziójának vezető szakértője válaszolt.

Szerző: Uzoni Ábel | 2017.05.16. 12:31

« ...2345678... »
Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink