Trend

NASA-alapú technológiákat jelentett be a Nissan vezér

Carlos Ghosn öt kulcsfontosságú bejelentést tett a most zajló CES-en, melyek hozzájárulnak a Nissan intelligens mobilitás tervének megvalósításához. Sorra vesszük őket.

Szerző: autopro.hu/W.A. | 2017.01.06. 10:30

Ezen a tanulmányon múlik a FF sorsa

Paraméterei alapján verheti a Teslát a Faraday Future most bemutatott, tömegtermelésbe szánt típusa. Újabb, néhány év alatt meghatározóvá váló autógyártót látunk?

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.01.06. 06:30

Emlékezetes interjúk: az autó lett az új mobil?

Az autóipar jelene nem képzelhető el a magyar ipar nélkül, gondoljunk csak a győri Audira, vagy a kecskeméti Mercedesre. Ki gondolta volna, hogy az iparág jövője is részben hazai vállalatoktól függ? Az AdasWorks vezérigazgatójával, Kishonti Lászlóval az okosautókról beszélgettünk.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.01.05. 11:45

Hamarosan vadásznak majd az akkumulátorra az autógyártók

Miközben alig egy éve a Daimler a túlkínálattól félve állt el a saját akkugyár építésétől, a közeljövőben igencsak komoly gondot jelenthet az autógyártóknak az alkatrész beszerzése. E téren is más világ jöhet.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.01.04. 08:30

Egy ideig még szükség lesz sofőrökre

Január a jövőbe tekintés, az újrakezdés időszaka. Különösen így van ez a CES és a járműipar vonatkozásában, hiszen előbbi megmutatja, merre halad utóbbi.

Szerző: Gégény István | 2017.01.03. 08:30

Irányt vált a Google-Chrysler duó?

Eddig az önvezetés volt az együttműködés tárgya, azonban most úgy látszik, hogy olyan már-már egyszerűnek tűnő területet is célba vesznek a felek, mint a fuvarközvetítés.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2016.12.22. 10:30

Az elektromos autógyártók új ellenfele: Kína

Folyamatosan érkeznek a hírek a villanyautókat fejlesztő kínai vállalatokról, a legújabb feltörekvő a villanysportkocsi után e-SUV-ot ígérő NextEV.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2016.12.15. 10:30

Kiteríti az összes lapját az önjárókról a Delphi – videóval

Amint az önjáró vezetés jellemző technológiai fejlesztései még nagyobb sebességre kapcsolnak, a Delphi Automotive PLC (NYSE: DLPH) és a Mobileye (NYSE: MBLY) a valaha demonstrált legösszetettebb, a városban és az autópályán egyaránt előforduló közlekedési helyzetekben mutatja be teljes mértékben automatizált vezetési technológiáit a CES 2017 nemzetközi fogyasztói elektronikai kiállításon, Las Vegasban.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2016.12.13. 16:00

Öt dolog, amiért a jövő gyárai több profitot fognak termelni

A digitális technológiák fejlődése mára olyan szintet ért el, hogy a termeléssel és gyártással foglalkozó vállalatok számára elengedhetetlen lesz olyan módszerek alkalmazása, mint a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, a 3D nyomtatás vagy épp a dolgok internete.

Szerző: | 2016.12.06. 06:33

Az Apple fújná az önvezetés passzátszelét

Soha nem nyilatkozott még ilyen egyértelműen az autóiparral kapcsolatban az okostelefongyártó: az NHTSA-nak írt levelében azt kéri, hogy egyike lehessen az önvezetés szabályait létrehozóknak.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2016.12.05. 13:30

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink