Trend

Afrika vidéki útjaira terveztek elektromos autót

Néhány kivételtől eltekintve a legtöbb elektromos autó drága, törékeny jármű, amit lebitumenezett utakra és jómódú tulajdonosokra terveztek. Pont ez teszi ezeket kevésbé alkalmassá a vidéki Afrikához – az utak nagy része egyáltalán nincs leburkolva, és nagyjából az összes elektromos autó számára járhatatlan. Itt jön képbe a müncheni Műszaki Egyetem, ugyanis a napokban leleplezték elektromos autójuk, az aCar prototípusát, amit vidéki afrikai felhasználásra terveztek.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.18. 16:48

Hazánk útjain is megjelentek az okoskamionok

Egyelőre egy rövid teszt erejéig futottak ki az M1 autópályára az egymással kommunikáló teherautók, de ez már valóban a jövő kezdete: kevesebb üzemanyag, hatékonyabb szállítás, zöldebb közlekedés jöhet.

Szerző: autopro.hu/G.I. | 2017.09.15. 14:06

Búcsúzhatunk a dízeles Fabiáktól

A VW-konszern a Skoda népszerű kisautójával kezdi meg a kivonulást a dízelhajtás területéről. Aki dízeles új Fabiát venne, jobban teszi, ha siet.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.09.15. 09:04

Színt vallott Müller: egyben marad a konszern

Nem változik a VW-konszern jogi struktúrája – vagyis várhatóan nem cserél gazdát egyetlen márka sem, ahogy nem szerveződik külön egység az elektromos és önjáró gépek fejlesztésére sem.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.09.14. 12:30

Már Vácon is tankolhatunk áramot

Átadták a város első elektromos töltőállomását, amelyet a településen még három, a következő másfél évben pedig országosan 300 villám- és gyorstöltő állomás fog követni.

Szerző: MTI | 2017.09.11. 14:30

Az okosautók korában elbúcsúzhatunk a visszahívásoktól?

Teljesen sajnos aligha, azonban a Bosch vezeték nélküli rendszerének köszönhetően az autógyártók könnyebben frissíthetik autóikat, így a szoftverhiba miatti visszahívások száma jelentősen csökkenthető.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.11. 06:34

Sofőr nélküli shuttle járatokat tesztelnek Detroitban

Már használták Kaliforniában, Las Vegasban és az olyan kutató egyetemeken szerte az Egyesült Államokban, mint a Michigani Egyetem. Most az önvezető ingabuszok szintet lépnek, Detroit belvárosában is elkezdik a tesztelést.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.10. 08:28

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink