Trend 60 forintos áron indította el e-Golf autómegosztóját a VW

60 forintos áron indította el e-Golf autómegosztóját a VW

autopro.hu/P.M. | 2019.06.28 09:05

60 forintos áron indította el e-Golf autómegosztóját a VW

1500 elektromos Golffal indította el a Volkswagen Berlinben a WeShare elektromos autómegosztó szolgáltatását. 19 eurocentért lehet használni a járműveket percenként, azaz nagyjából hatvan forintért.

Hirdetés

Az 1500 e-Golf járművel a Volkswagen márka 100% -os elektromos flottát állít az utakra, és az összes járművet zöld árammal üzemelteti. Ezeket további 500 e-up! autó fogja követni a jövő év elején és a teljesen elektromos ID.3-as első darabjai, melyet 2020 közepén vezetnek be.

Kezdetben a WeShare szolgáltatási területe mintegy 150 négyzetkilométert fed le – a városközpontban és a város vonatgyűrűjén túl. Később a flotta bővítésével a lefedettségi terület is bővülni fog. A rendszer bevezetésekor az ügyfelek 19 eurocent/perces vonzó tarifát élvezhetnek. Regisztrációs és a repülőtéri díjakat sem alkalmaznak. Szeptembertől kezdődően a három kategória tarifáit 29 cent átlagos percenkénti áron számítják fel.

Az ügyfeleknek okostelefonnal és hitelkártyával kell rendelkezniük, minimum 21 évesek legyenek, valamint legalább egy éve rendelkezzenek jogosítvánnyal, és legyen Németországban bejelentett lakcímük.

A rendszer elindítását követően a járműveket a WeShare szervizmunkatársai gyűjtik és töltik, ha az akkumulátor szintje alacsony. A későbbi műveletek során a felhasználók ösztönzőket kapnak majd a járművek önálló feltöltésére.

Kiemelt Partnereink