Trend 31 ezer hibrid és elektromos autót adtak el idén Kínában

31 ezer hibrid és elektromos autót adtak el idén Kínában

Biró Csongor | 2014.10.08 09:21

31 ezer hibrid és elektromos autót adtak el idén Kínában

Az év első nyolc hónapjában több mint 31 ezer elektromos és hibrid autót helyeztek forgalomba Kínában, ahol az állami támogatásoknak köszönhetően egyre nagyobb a kereslet a helyben gyártott alternatív meghajtású járművek iránt.

Hirdetés

Az év első nyolc hónapjában ezeknek a kocsiknak a forgalma 328 százalékkal nőtt 2013 első nyolc hónapjához viszonyítva. A 31 137 jármű mindegyikét Kínában gyártották, közülük 6621 plug-in hibrid (hálózatból tölthető), 16 276 elektromos, a többi 8240 pedig hagyományos hibrid.

Elektromos BYD e6 taxik Sencsenben

Csak augusztusban 5191 elektromos- és hibrid autót gyártottak, ami tizenegyszerese a tavaly augusztusban gyártott mennyiségnek. Előrejelzések szerint a hibrid- és elektromos autók értékesített darabszáma meghaladja idén az ötvenezret Kínában.

A személyautó mellett keresettek a zöld teherautók is, az elektromos teherkocsik iránti kereslet 55 százalékkal, a plug-in hibrid teherautók iránti szükséglet 91 százalékkal nőt, míg a hagyományos, hibridek iránti érdeklődés nem nőtt. Hiába az élénkülés, a hatalmas kínai gyártói és értékesítési piacon csupán 0,2 százalékos a hibridek és elektromos autók jelenléte. Európában ugyanez az arány 2 százalék, az Amerikai Egyesült Államokban 4 százalék a francia Inovev adatai szerint.

Kiemelt Partnereink