Trend

Az LG Lengyelországból nőne az európai autóipar fejére

Európa legnagyobb, elektromos autókhoz való akkumulátorokat készítő üzemét nyitja meg jövőre az LG Chem. A telepek gyártásában már most is megkerülhetetlennek számítanak az ázsiai, főleg dél-koreai vállalatóriások, így az új gyár átadása miatt még inkább fájhat az öreg kontinens autógyártóinak feje.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.10.17. 06:30

Fejlesztési lista: ők készíthetik azt a kocsit, amit már nem Ön fog vezetni

Szélsebesen alakul az autonóm technológia piaca: a verseny óriási, hiszen hatalmas presztízst képvisel az okosautók fejlesztése, ebből a szempontból egyáltalán nem mindegy, ki lesz képes elsőként száz százalékosan önjáró gépet piacra dobni. Íme egy lista, kik közül kerülhet ki legnagyobb eséllyel az önvezetés éllovasa.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.10.16. 15:26

Tényleg komolyan gondolja az Airbus a repülő taxit

Tesztek sorozatán van túl a repülőgépgyártó helikoptere, a CityAirbus meghajtó rendszere. Az önvezető repülő taxit a vállalat már 2018-ban szeretné a levegőbe bocsátani.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.10.12. 14:40

Így okosítja fel gyártását a Mercedes-Benz

A német autógyártó kétszázmillió eurót szán üzemeiben az intelligens termelési megoldások kiépítésére. A Sprintereket készítő telephelyen már hamar látható lesz, milyen irányba mozdul a mindennapi munka a csillagos márkánál.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.10.11. 06:30

Jobban oda kellene figyelni az autóipar akkumulátorainak újrahasznosítására

Lítium, kobalt, grafit és nikkel – ez az a négy anyag, amelyből a következő időszakban egyre többet szippant majd fel az autóipar. A felhasználással nincs gond, az újrahasznosításnál viszont már nem olyan kedvező az összkép. Mindenkinek jobb lenne, ha ez változna.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.10.09. 10:35

Megduplázta önvezető kísérleti járműflottáját a General Motors

Az elmúlt három hónapban több mint megduplázta, százra növelte a kaliforniai utakon közlekedő kísérleti önvezető járművei számát a Cruise Automation, a General Motors önvezető járműtechnológiára szakosodott cége, ezzel együtt nőtt az új járműveket ért balesetek száma is.

Szerző: MTI | 2017.10.06. 08:41

Így kell ezt csinálni: összezárnak a japánok

Míg Európában többnyire csak beszélnek róla, az elektromobilitási fejlesztésekben összefogó Toyota és Mazda duója a Denso érkezésével immár trióvá bővül.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.10.02. 13:06

Hogy is van ez? Mégsem terheli túl az e-autók hada a villamoshálózatot?

Nincs túl sok egyetértés az elektromos autók energiaellátásának ügyében. Míg a villamoshálózatok kezelői nemrég aggodalmukat fejezték ki azok várható terjedése miatt, addig az e-autólobbi szerint alaptalanok a félelmek. De akkor hol az igazság?

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.09.27. 12:00

Munkavédelem: ellephetik a gyárakat a légzsákok

Két évvel ezelőtt a Volkswagen Csoport németországi üzemében egy robot halálosan megsebesített egy 22 éves dolgozót, miután a férfi a dolgozók elől elzárt területen rekedt. Ez a fajta tragédia még mindig viszonylag ritka, de ahogy a világ gyárait automatizálják, a biztonság fejlesztésére irányuló törekvések egyre gyakoribbak lesznek.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.21. 15:31

Lép a BMW, nem lesz több kulcspörgetés

Ha már a zsebünkből sem kell kivenni a kocsikulcsot, hogy elinduljon az autó, akár teljesen el is lehetne hagyni az alkatrészt – ezzel a gondolatmenettel vázolt fel kulcsmentes jövőt a BMW értékesítési vezetője.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.09.20. 09:33

Megérkeztek az első berendezések a szegedi lézerközpontba

Megérkeztek az első lézerberendezések a szegedi ELI-ALPS kutatóközpontba, az eszközök összeszerelése és beállítása után néhány hónap múlva a helyszínen is elkezdődnek a kísérletek - közölte Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kedden a csongrádi megyeszékhelyen rendezett sajtótájékoztatón.

Szerző: MTI | 2017.09.19. 14:28

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink