'vezető nélküli autó'

Fejlesztési lista: ők készíthetik azt a kocsit, amit már nem Ön fog vezetni

Szélsebesen alakul az autonóm technológia piaca: a verseny óriási, hiszen hatalmas presztízst képvisel az okosautók fejlesztése, ebből a szempontból egyáltalán nem mindegy, ki lesz képes elsőként száz százalékosan önjáró gépet piacra dobni. Íme egy lista, kik közül kerülhet ki legnagyobb eséllyel az önvezetés éllovasa.

Author: autopro.hu/Sz.K. | 2017.10.16. 15:26

Ezért nem jöhet a Daimler Zalaegerszegre tesztelni

Jövő év végére elkészülhet a német autógyártó kétszázmillió euróból épülő vizsga- és tesztközpontja Dél-Németországban. Az egykori katonai terület rendkívül sokféle tesztlehetőséget biztosít a Daimlernek.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.10.06. 09:31

Színt vallott Müller: egyben marad a konszern

Nem változik a VW-konszern jogi struktúrája – vagyis várhatóan nem cserél gazdát egyetlen márka sem, ahogy nem szerveződik külön egység az elektromos és önjáró gépek fejlesztésére sem.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.09.14. 12:30

Elkészültek az önvezetés európai irányelvei

Az öreg kontinensen autóipari szempontból irányadónak tekinthető Németországban elkészültek az autonóm járművek programozásának első körös etikai szabályai. Néhány várható tétel mellett meglepetések is akadnak a tervezetben.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.09.04. 15:23

Szabadalmi verseny: messze elhúzott a Bosch

Csokorba gyűjtötték, melyik vállalat hány szabadalmat nyújtott be az önvezetéssel kapcsolatban. Az első tízben van néhány meglepetés, tippeljen, ki a leginnovatívabb, majd kattintson!

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.09.04. 06:30

Teljes parkolóházakat automatizál a Bosch és a Daimler

Csak az okostelefonon kell jelezni, és magától életre kel a parkolóház – nagyjából így írható le, mire készül a beszállító és az autógyártó duója. A dolog szépséghibája, hogy még legalább két év, mire felhasználóközelbe kerül.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.08.02. 09:35

A stratéga szemével: így tervez a Honda

Igencsak felpörgetnék a japánok elektromos modelljeik értékesítését, aminek kulcsát az európai keresletben találták meg. Rajtuk nem fog múlni, komoly tervek vannak. Közben készül az önvezető Honda is.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.06.09. 09:32

A magyarországi autógyártókat nem érintette a zsaroló vírus - Szakértők újabb támadásra számítanak

Kérdésünkre az Audi, a Mercedes és a Suzuki kommunikációs osztályáról is azt a választ kaptuk, nem tudnak róla, hogy a zsaroló vírus problémát okozott volna a vállalatuknál. Szakértők közben arra figyelmeztetnek, a hackertámadások kapcsán az igazi kihívást a vezeték nélküli hálózatokhoz kapcsolt járművek jelentik majd a jövőben.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.05.16. 10:30

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink