'szakszervezet'

Nem jut dűlőre brit dolgozóival a BMW

Elutasították a vállalati nyugdíjazási javaslatot a gyártó szigetországi dolgozói, így továbbra sem sikerül lezárni a hónapok óta nyúló ügyet. Bár a mostani ajánlatban már forintmilliókról volt szó, a helyi szakszervezet nem enged, és valódi problémamegoldást követel.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.06.13. 12:50

Bérmegállapodás az Autolivnél: a szakszervezet elment a falig

Hivatalosan még nem történt meg a bejelentés, de a múlt hét második felében megállapodott a bérfejlesztésről a sopronkövesdi Autoliv Kft. vezetése és a szakszervezet, illetve az időközben megalakult sztrájkbizottság. Az egyezség szerint 20 ezer forintos alapbéremelés jár mindenkinek.

Author: Wurmbrandt András | 2017.04.26. 08:27

Az Audi, az Opel és a Bosch szakszervezetei is tiltakoznak - Ez történt a 16. héten

A Mercedes és a Lear vállalat szakszervezetei is követelik a Munka Törvénykönyvére vonatkozó legújabb módosítási javaslat visszavonását. Közben a Magyarországon jelenlévő nagy beszállítók fejlesztésekről számoltak be, a Bridgestone például közölte, év végére lezárul gyáruk kapacitásbővítésének második üteme.

Author: Wurmbrandt András | 2017.04.24. 09:55

Thyssenkrupp-Tata: tervezett együttműködés miatt bolydultak fel a szakszervezetek

Alaposan megnövekedett a feszültség egy esetleges kooperációról szóló tárgyalássorozat miatt a Thyssenkruppnál: a legnagyobb német szakszervezet, az IG Metall munkahelyek sorát félti a közeledéstől. Ráadásul nem ez az egyetlen, nagyobb változást is előidézni képes hír a Thyssenkrupp háza tájáról.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.04.21. 06:28

Tiszta vizet szeretnének látni a pohárban az Opel dolgozói

A gazdát cserélő márka összes németországi telephelyén felemelték hangjukat az alkalmazottak: tudni szeretnék, mi vár a beruházásokra és munkahelyekre a PSA által adott átmeneti garancia lejárta után.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.04.10. 10:19

Wolfgang Lemb: az autóipari béreknek emelkedniük kell

A németországi IG Metall szakszervezeti szövetség elnökségének tagjával Kecskeméten beszélgettünk, ahol nemzetközi együttműködésen alapuló szervezeti egységet hoztak létre a munkavállalók érdekeinek támogatásához.

Author: Gégény István | 2017.03.16. 06:30

Német tapasztalatokból merítenek a hazai szakszervezetek

Kecskeméten megnyílt az IG Metall és a Vasas Szakszervezetek második közös hazai irodája. Az első ilyen központ egy éve működik Győrben – nem véletlenül erre a két városra esett a választás.

Author: Gégény István | 2017.03.01. 11:01

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink