'önvezérlő autó'

Megduplázta önvezető kísérleti járműflottáját a General Motors

Az elmúlt három hónapban több mint megduplázta, százra növelte a kaliforniai utakon közlekedő kísérleti önvezető járművei számát a Cruise Automation, a General Motors önvezető járműtechnológiára szakosodott cége, ezzel együtt nőtt az új járműveket ért balesetek száma is.

Author: MTI | 2017.10.06. 08:41

Konzorcium létrehozását javasolják a zalaegerszegi tesztpálya megvalósításához

A minisztériumban tartott egyeztetésen elhangzott: az építkezés a terveknek megfelelően halad, egy éven belül már folyhatnak a kísérletek a pályán. Jelentős a hazai és nemzetközi érdeklődés, amelyet a V4 országokkal már aláírt, illetve az Ausztriával és Szlovéniával tervezett szándéknyilatkozat is megerősít.

Author: MTI | 2017.10.03. 09:37

Így keresi a ZF a legújabb technológiákat

Torsten Gollewski lett a ZF Friedrichshafen új leányvállalata, a Zukunft Ventures vezérigazgatója. Most interjúban árult el részleteket a nagy reményekkel indított vállalkozásról.

Author: autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.28. 06:30

A magyar autósok többsége lehetségesnek tart egy autós hackertámadást

A magyar autósok 90 százaléka lehetségesnek tart egy autós hackertámadást, és 55 százalékuk szerint a hackerek a jövőben még komolyabb veszélyt jelentenek majd az autósokra nézve - derül ki az NRC Médiakutató és a globális autóipari szoftverbeszállító, NNG Kft. közös kutatásából.

Author: MTI | 2017.09.25. 17:52

Hazánk útjain is megjelentek az okoskamionok

Egyelőre egy rövid teszt erejéig futottak ki az M1 autópályára az egymással kommunikáló teherautók, de ez már valóban a jövő kezdete: kevesebb üzemanyag, hatékonyabb szállítás, zöldebb közlekedés jöhet.

Author: autopro.hu/G.I. | 2017.09.15. 14:06

Színt vallott Müller: egyben marad a konszern

Nem változik a VW-konszern jogi struktúrája – vagyis várhatóan nem cserél gazdát egyetlen márka sem, ahogy nem szerveződik külön egység az elektromos és önjáró gépek fejlesztésére sem.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.09.14. 12:30

A ZF és a Baidu Csoport stratégiai együttműködést kötött

A ZF Friedrichshafen AG és a Baidu kínai vállalat új stratégiai együttműködésbe kezdett. A két partner együtt szándékozik dolgozni az önvezető technológiák és a telematika, valamint a mobilitási szolgáltatások terén, hogy külső technológiai megoldásokat fejlesszenek a kínai piacra.

Author: autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.13. 10:20

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink