'önvezérlő autó'

Az önvezető járművek tömeges megjelenése a külvárosok növekedéséhez vezet

Az önvezető járművek elterjedése csökkenti majd a közlekedési dugókat annak ellenére is, hogy megnöveli a forgalomban résztvevő járművek számát, mérsékli a környezetszennyezést, megrövidíti az ingázás idejét, megnöveli viszont a külvárosok terjedelmét – állapítja meg a Boston Consulting Group és a World Economic Forum közös tanulmánya.

Author: MTI | 2017.10.18. 10:00

Óriási befektetést hirdetett a Denso

A japán beszállító egymilliárd dollárból bővíti egyik amerikai gyárát, hogy ott gyártson alkatrészeket elektromos, összekapcsolt és önvezető autók számára. A maryvillei üzem már most is jópár autógyártót szolgál ki.

Author: autopro.hu/Sz.K. | 2017.10.18. 09:30

Fejlesztési lista: ők készíthetik azt a kocsit, amit már nem Ön fog vezetni

Szélsebesen alakul az autonóm technológia piaca: a verseny óriási, hiszen hatalmas presztízst képvisel az okosautók fejlesztése, ebből a szempontból egyáltalán nem mindegy, ki lesz képes elsőként száz százalékosan önjáró gépet piacra dobni. Íme egy lista, kik közül kerülhet ki legnagyobb eséllyel az önvezetés éllovasa.

Author: autopro.hu/Sz.K. | 2017.10.16. 15:26

Tényleg komolyan gondolja az Airbus a repülő taxit

Tesztek sorozatán van túl a repülőgépgyártó helikoptere, a CityAirbus meghajtó rendszere. Az önvezető repülő taxit a vállalat már 2018-ban szeretné a levegőbe bocsátani.

Author: autopro.hu/Sz.K. | 2017.10.12. 14:40

Ezért nem jöhet a Daimler Zalaegerszegre tesztelni

Jövő év végére elkészülhet a német autógyártó kétszázmillió euróból épülő vizsga- és tesztközpontja Dél-Németországban. Az egykori katonai terület rendkívül sokféle tesztlehetőséget biztosít a Daimlernek.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.10.06. 09:31

Megduplázta önvezető kísérleti járműflottáját a General Motors

Az elmúlt három hónapban több mint megduplázta, százra növelte a kaliforniai utakon közlekedő kísérleti önvezető járművei számát a Cruise Automation, a General Motors önvezető járműtechnológiára szakosodott cége, ezzel együtt nőtt az új járműveket ért balesetek száma is.

Author: MTI | 2017.10.06. 08:41

Konzorcium létrehozását javasolják a zalaegerszegi tesztpálya megvalósításához

A minisztériumban tartott egyeztetésen elhangzott: az építkezés a terveknek megfelelően halad, egy éven belül már folyhatnak a kísérletek a pályán. Jelentős a hazai és nemzetközi érdeklődés, amelyet a V4 országokkal már aláírt, illetve az Ausztriával és Szlovéniával tervezett szándéknyilatkozat is megerősít.

Author: MTI | 2017.10.03. 09:37

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink