'munkaerőpiac'

Miért ér kevesebbet a magyar dolgozók munkája?

Ha autógyárak épülnek Szlovákiában és Magyarországon, akkor miért érne kevesebbet a szlovákok és a magyarok munkája? – teszi fel a kérdést Marianne Thyssen EU-biztos. Szerinte Kelet-Európában minden adottság megvan ahhoz, hogy elkezdjenek nőni a bérek, de maguktól nem fognak, ki kell őket harcolni.

Author: autopro.hu/P.M. | 2017.03.21. 12:30

18 ezer újabb dolgozót keres a Daimler

Még csak március van, de a német autógyártó már a nyári szezonra készül: egy kisvárosnyi beugró embert keresnek, ami a legjobb bizonyítéka annak, hogy igencsak jól megy a szekér.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.03.14. 09:21

Ezek a nők a magyar járműipar meghatározói szereplői

Mikor Clara Zetkin német szocialista politikus 1889-ben felszólalt a nők egyenjogúságáért, minden bizonnyal nem sejtette, hogy az eredetileg a nők munkához való jogát, az anyák és a gyermekek védelmét, valamint a nők közéletben való részvételének igényét magában foglaló program a virágárusok ünneppé korcsosul. A járműiparban azonban egyre több nő van, akik munkájára a német politikusnő is elismerően bólintana.

Author: Pardavi Mariann | 2017.03.08. 12:30

Már Ukrajnából vadásznak munkásokat a határmenti cégek

Nem kell tudni magyarul, úgyis ugyanolyan gépen fog dolgoznak, mint otthon – vélekedik Bátonyi Attila, a Jász-Plasztik Kft. ügyvezetője. A Magyarország északkeleti részén megvalósuló fejlesztésekhez egyébként legalább négyezer dolgozóra lesz szükség a következő öt évben: főleg gépészmérnökök és CNC-gépkezelők kellenek a helyi cégeknek. Ezekben a hiányszakmákban a szakiskolák nem tudnak elegendő pályakezdőt képezni.

Author: autopro.hu/P.M. | 2017.02.21. 06:25

Három év alatt akár 40%-os béremelés a tatabányai Bridgestone-nál

Új bérrendszert dolgoztak ki a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.-nél, amelyet azért vezettek be, hogy a 2020-ra négyszeresére bővülő gyártókapacitással párhuzamosan a mostani, közel 800 fős személyi állományt is a terveknek megfelelően tudják növelni.

Author: autopro.hu/W.A. | 2017.02.03. 12:32

További munkaerő-mobilitást segítő intézkedések várhatók

A munkaadói érdekképviseletekkel és önkormányzatokkal történt egyeztetést követően a következő hónapokban további munkaerő-mobilitást segítő intézkedések lépnek életbe, a regionális különbségek csökkentése érdekében - mondta a nemzetgazdasági miniszter.

Author: MTI | 2017.01.30. 13:32

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink