'Magyarország'

KKM: a magyar-horvát szakaszon újabb gyorsforgalmi útkapcsolatra van szükség

A magyar-horvát szakaszon újabb gyorsforgalmi útkapcsolatra van szükség – értett egyet találkozóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Miro Kovac, a horvát parlament külügyi bizottságának elnöke. Ezért Horvátország is arra törekszik, hogy 2020-ra lehetővé tegye az M6-os útkapcsolat létrejöttét – írta meg közleményében a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM).

Author: MTI | 2017.06.23. 14:00

Háromsávossá bővítik az M7-es autópályát

Megkezdődhet az M7-es autópálya háromsávossá bővítésének tervezése: a tervezési feladatokat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. nyílt közbeszerzésén 1,981 milliárd forintért az UNITEF-83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. vezette konzorcium nyerte.

Author: MTI | 2017.06.20. 08:48

Parkolási és behajtási kedvezmény az elektromos autóknak

A kormány hozzájárul az e-mobilitás széleskörű elterjedéséhez, az infrastrukturális háttér megteremtéséhez – hangsúlyozta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára az II. E-mobilitás konferencián Budapesten.

Author: MTI | 2017.06.15. 13:13

Idén 12 százalékkal nőhet a beruházások üteme az autóiparban

Az elektronikai ipar után az autóipar a magyar gazdaság második legjelentősebb ágazata, a beruházások üteme az idén várhatóan 10-12 százalékkal nő ezen a területen, egyebek közt az Apollo gumigyára, a Samsung akkumulátorgyára és az Audi új gyártósorainak elkészültével – mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke Zalaegerszegen.

Author: MTI | 2017.06.02. 09:19

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink