'lézer'

Megérkeztek az első berendezések a szegedi lézerközpontba

Megérkeztek az első lézerberendezések a szegedi ELI-ALPS kutatóközpontba, az eszközök összeszerelése és beállítása után néhány hónap múlva a helyszínen is elkezdődnek a kísérletek - közölte Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kedden a csongrádi megyeszékhelyen rendezett sajtótájékoztatón.

Author: MTI | 2017.09.19. 14:28

Lézertechnológia: forradalmian új megoldás a hőkezelésben és a felrakó hegesztésben

A Budai Benefit Kft. tevékenysége innovatív eljárások bevezetésére és használatára épül az alkatrész- és a szerszámfejlesztés területén. Magyarországon egyedülálló módszerekkel állnak ügyfeleik rendelkezésére. Az autóipar mellett megrendelőik között vannak a legnagyobb multinacionális vállalatok gyárai éppúgy, mint a hazai kis- és középvállalkozások.

Author: | 2017.06.28. 10:00

Járműipari kompetencia centrum is lesz a szegedi lézerközpontban

A központ az Európai Unió tudományos nagyberuházása, amely a fizika, biológia, kémia, valamint az orvosi és anyagtudományok területén rendkívüli nagy időfelbontással végezhető alap- és alkalmazott kutatásokhoz biztosít egyedülálló infrastruktúrát.

Author: autopro.hu/P.M. | 2017.05.31. 11:15

Autóipari cégek is profitálhatnak majd a kecskeméti egyetem dióda lézerközpontjából

Magyarországon elsőként épül kutatás-fejlesztési és oktatási célokat egyaránt szolgáló dióda lézerközpont a Pallasz Athéné Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara mellett - közölte Weltsch Zoltán, az egyetem anyagtechnológia tanszékének vezetője. A lézerközpont építése várhatóan még az idén elkezdődik. A tervezett kutató-fejlesztő munka pedig előreláthatólag jövőre veszi kezdetét.

Author: MTI | 2017.01.09. 13:24

Lézertech cégbe vásárolta be magát a ZF

Az Ibeo piacvezető a LIDAR technológia terén - a hamburgi vállalat részvényeinek 40 százaléka a Friedrichshafen-i beszállító tulajdonába került. A közös munka révén elterjedhetnek a 3D radarok.

Author: autopro.hu/G.I. | 2016.08.11. 08:19

A LIDAR-ra szavaz a ZF

A beszállító a lézeralapú távvezérlésben találta meg az önvezető autókat még biztonságosabbá tévő rendszert.

Author: autopro.hu/B.B. | 2016.07.08. 06:35

Olcsó lézeres LED rendszert fejlesztett a Valeo

A LeddarTech fejlesztőivel közösen még kifinomultabbá tett LiDAR technológia az autonóm vészfékezést, a közlekedési dugóban való haladást és a parkolási asszisztenseket is pontosabbá teszi.

Author: autopro.hu/B.B. | 2016.06.07. 14:33

Ezért érdemes a lézerhegesztést választani

Az iparban használatos szerszámok általában ötvözött acélokból készülnek. Ha elkopnak, gyakran körülményes és drága a cseréjük. Létezik hatékony megoldás a problémára.

Author: | 2016.04.21. 15:24

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink