'károsanyag-kibocsátás'

Érik a benzinesek dízelbotránya?

Egy német ügyvédi iroda panasza szerint az emissziómanipulatív szoftvert a benzines kocsikban is bevetette az Audi. A német közlekedési hatóság jelenleg is zajló vizsgálata deríti majd ki, hogy jogi szenzációhajszáról vagy a benzinhajtás kálváriájának kezdetéről van-e szó.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.09.02. 06:33

Már a szomszédban a trend, Ausztria is hadat üzent a dízeleknek

Hatszázezer ausztriai dízelautó motorvezérlő szoftverének frissítéséről és a minőségi csere ösztönzéséről született megállapodás az autógyártókkal a keddi osztrák dízelcsúcson - jelentette be kedden Jörg Leichtfried közlekedési miniszter.

Author: MTI | 2017.08.23. 11:00

CO2-semleges üzemanyagon dolgozik a Bosch

Lassan, de úgy látszik, biztosan visszaszorulóban van a dízelhajtás, ennek ellenére a beszállító szerint belátható időn belül valósággá válhat a szén-dioxid-semleges belsőégésű motor. A titok a szintetikus tüzelőanyagokban rejlik.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.08.22. 13:00

Fájó példát statuálnának a Porschéval

A Deutsche Umwelthilfe 33 milliárd forintnyi büntetéssel sújtaná a stuttgarti sportkocsigyártót a Cayenne szabálytalan károsanyag-kezelő rendszere miatt. A zöld szervezetnek abból is elege van, hogy a német gyártókat hazai piacukon eddig nem számoltatták el a VW-botrányt miatt.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.08.15. 11:35

Már a Ford Mondeóban sem bízhatunk?

Kritizáltak az amerikaiak, visszaszúrtak a németek – az eredmény, hogy már a Ford egyik legnépszerűbb modelljének programozásában is kutakodnak a hatóságok.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.08.14. 12:33

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink