'jogszabály'

Állást foglalt az etikai bizottság: az emberi élet a legvédendőbb érték

Az autonóm közlekedéssel kapcsolatos etikai kérdéseket vizsgáló, Németországban létrehozott speciális bizottság június 20-án nyilvánosságra hozta eddigi tevékenységének eredményeit. Erről, a szakmai körökben megkülönböztetett figyelemmel kísért eseményről kérdeztük dr. Nyalka Csabát, DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda együttműködő ügyvédjét.

Author: Pardavi Mariann | 2017.06.27. 09:30

Varga: 15 ezer fuvarozói állás kerülhet veszélybe a nyugat-európai jogszabálymódosítások miatt

Mintegy 15 ezer magyar fuvarozói álláshely kerülhet veszélybe a német, osztrák, francia és belga jogszabálymódosítások miatt, amelyek egyértelmű célja, hogy kiszorítsák a közép-európai vállalkozásokat a nyugat-európai piacról – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a fuvarozói érdekképviseletekkel tartott találkozóját követően, Budapesten.

Author: MTI | 2017.06.02. 16:31

Új hazai szabályozás: autonóm járművek a magyar közutakon

A közlekedés gyökeres átalakulásának európai uniós, német vagy osztrák megközelítéséről több alkalommal beszélgettünk már dr. Nyalka Csabával, a DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda együttműködő ügyvédjével. Ezúttal az aktuális magyarországi fejleményekről kérdeztük a szakértőt.

Author: autopro.hu/P.M. | 2017.04.19. 06:29

Kartellezés miatt került bajba beszállítók

Az Európai Bizottság kartellezés miatt hat, autóba szerelhető klíma és motorhűtő berendezéseket gyártó beszállító céget büntetett, összesen 155,5 millió euróra - közölte az uniós bizottság

Author: MTI | 2017.03.09. 09:00

Egyre világosabban látja az EU az autonóm vezetés technikai és jogi oldalát

A közelmúltban Európai Uniós szinten történt egy fontos fejlemény, az Európai Bizottság ugyanis átfogó stratégiát hirdetett ebben a témában. Erről kérdeztük az autonóm közlekedéssel foglakozó jogi szakértőt, dr. Nyalka Csabát, a DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda együttműködő ügyvédjét.

Author: autopro.hu/P.M. | 2016.12.14. 08:30

A kormány az önvezetés élvonalában látná Magyarországot

Magyarország jó irányba halad, hogy az európai autonóm jármű technológia (önvezető járművek fejlesztése) területén az élvonalba kerüljön - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára Hollandiából.

Author: MTI | 2016.12.08. 16:58

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink