'Ipar 4.0'

Így okosítja fel gyártását a Mercedes-Benz

A német autógyártó kétszázmillió eurót szán üzemeiben az intelligens termelési megoldások kiépítésére. A Sprintereket készítő telephelyen már hamar látható lesz, milyen irányba mozdul a mindennapi munka a csillagos márkánál.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.10.11. 06:30

A dolgozóhoz szabja a robotokat a Bosch

A beszállító egyik üzemében egy Ipar 4.0-s projekt keretében vizsgálják az első rugalmas, az egyénhez alkalmazkodó ipari robotokat. Az ember-gép közelség miatt nem akármilyen biztonsági funkciókat kaptak a robotok.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.10.04. 10:14

Tökéletes pályakövetés

A kisméretű elektronikus készülékek gyártásnak számos olyan munkafázisa van ahol a gyors és precíz pozicionálás illetve pályakövetés szükséges. Ilyen a csavarozás, ragasztás, tesztelés, forrasztás, pick&place és számos további művelet. Az YXMx asztali készülékkel e feladatok egyszerűen és gyorsan az Ipar 4.0 lehetőségeihez alkalmazkodva megvalósíthatók.

Author: | 2017.09.20. 14:01

Az S&T lemodellezte az ipari digitalizáció egyes szintjeit

Ma már egyre több olyan új eszköz és technológia érhető el, amellyel a gyártó cégek jelentősen növelhetik termelésüket, javíthatják működésüket. Egyre több vállalat épít szenzorokat gépeibe, illetve próbálja a termelés során keletkező hatalmas adathalmazt elemezni.

Author: | 2017.09.13. 16:25

Kovács Vince: Az ipar 4.0 előtt a 2. és 3.0-át kellene befejezni

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy győri versenyképességi konferencián nyilatkozott röviden az autopronak. Úgy vélte, sok kis- és középvállalkozásnak még nagyon hosszú az út mire felzárkózik az ipar 4.0-hoz.

Author: Wurmbrandt András | 2017.09.01. 13:08

Éllovasok is lehetünk az 5G-korszak eljöttével

Nincs a régióban olyan széleskörű összefogás, mint ami a nyáron Magyarországon alakult az 5G Koalíció (5GK) formájában. Mácz Ákos, a Digitális Jólét Program (DJP) szakértője szerint a nemzetközi visszajelzésekből is látszik, hogy az iparági, tudományos és állami szereplők közös koordinációja rendkívüli versenyelőnyt fog biztosítani hazánknak.

Author: Uzoni Ábel | 2017.08.31. 12:31

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink