'interjú'

Rieth Thomas: Okos, gondolkodó emberekre lesz szüksége az iparnak

Jövőre lesz húszéves a fém- és lemezmegmunkáló berendezések forgalmazásával foglalkozó Ge-Co Hungary Kft., a budaörsi székhelyű cég 1998 óta értékesíti a piacvezető gyártók CNC megmunkáló központjait és esztergáit. Az értékesítési vezetővel beszélgettünk az autószektor igényeiről.

Author: Pardavi Mariann | 2017.06.02. 09:30

Vitányi Róbert: Egy befogó is lehet okos

Intelligens, hálózatba kapcsolt, rugalmas – ezen elvek mentén tevékenykedik a Schunk, ami tulajdonképpen egyet jelent az Ipar 4.0-val. Vitányi Róbert, a magyarországi forgalmazó cég vezetője adott interjút.

Author: Pardavi Mariann | 2017.05.31. 06:29

Andrzej Marcinek: Az új Fanuc robotok ponthegesztést, MIG/MAG hegesztést és tűs hegesztést végeznek

Az az elképzelés, hogy a hegesztési folyamatokat robotizálják a lengyelországi üzem újratervezésekor merült fel, hogy biztosítsák a 100%-os ismételhetőséget a minőség és mennyiség tekintetében, új munkahelyeket hozzanak létre, és javítsák a munkakörülményeket. Interjú Andrzej Marcinekkel, a Gedia Poland Assembly sp. z o.o. elnökével és elnökségi tagjával, valamint Paweł Cieślakkal, a vállalat karbantartási osztályvezetőjével.

Author: | 2017.05.30. 06:30

Papp Róbert: korábban azt a tendenciát éreztem, hogy a minőség fontosabb az árnál – tévedtem

Sokat használt fogalom az Ipar 4.0, a szektor minden egyes szereplője számára jelent valamit. Papp Róbertnek, az érdi székhelyű Rolatast cégvezetőjének határozott véleménye van az ipari jelenségről. Az Ipar 4.0 a gépforgalmazó szakember szerint nem más, mint közvetlenül céget kontrollálni és vezetni akár otthonról. Az érdi székhelyű cég vezetőjével a Mach-Tech kiállítás utolsó napján beszélgettünk.

Author: Pardavi Mariann | 2017.05.25. 06:30

A Knorrnál már tudják, milyen lesz a jövő önvezető kamionja

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. aktívan fejleszt telephelyi önműködő járműirányítási rendszereket és autópálya-szituációkra is kínál fejlett megoldásokat. Kiemelt helyen kezelik az előfejlesztést, ahol már a jövő évtized során közutakra kerülő rendszerek megvalósíthatóságán dolgoznak. Horváth Csaba, az előfejlesztési osztály autonóm járműirányítási csoportvezetője válaszolt kérdéseinkre.

Author: Uzoni Ábel | 2017.05.19. 10:34

Mennyit tudnak a Blickle görgői és kerekei?

A kerék- és görgőpiacon megkerülhetetlen tényező a német Blickle, amelynek mostani újítása egy antisztatikus műanyag kerék. Ez a gumikerékkel ellentétben nem hagy nyomot semmilyen felületen. A vállalat magyarországi márkaképviseletének ügyvezetőjével, Hámori Zoltánnal beszélgettünk.

Author: Uzoni Ábel | 2017.05.18. 12:30

A kkv-k robotizálnak, vagy versenyképtelenek lesznek

A gyártásban manapság már korántsem csak ráccsal, plexivel ellátott cellában dolgozó robotokkal lehet találkozni, egyre több helyen virtuális cella választja el a robotot az embertől, vagy már az sem- minderről a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. ügyvezetője, Orovica Szilárd beszélt lapunknak adott interjújában.

Author: Uzoni Ábel | 2017.05.17. 11:30

Egyenesen Japánból kap segítséget a SZEngine

Légrádi Gergellyel, a SZEngine Motorfejlesztő Csapat konstrukciós vezetőjével beszélgettünk. A sok újdonság mellett szóba került egy új projekt is, amelyhez várják az új tagokat és a szponzorokat.

Author: | 2017.05.17. 06:30

Vigyázz London, jön a SZEnergy Team – Az innováció viszi előre a csapatot

A Shell Eco-marathon alapkoncepciója, hogy a járművünk elkészítéséhez kevés kereskedelmi forgalomban kapható alkatrészt használjunk. Legyen minél több saját fejlesztésünk, hiszen az innováció a verseny fő mozgató eleme - mondta az Autopronak adott interjújában Pusztai Zoltán, a SZEnergy egyik csapatvezetője. A Széchenyi István Egyetem SZEnergy Team alternatív járműfejlesztő csapata az idei évben már tizedik alkalommal vesz részt a Shell Eco-marathon versenyen, ezúttal Londonban.

Author: | 2017.05.15. 11:46

Intelligens csomagolás: az autóipar különleges megoldásokat követel

A csomagolóipar már régen többet jelent, mint a raklap, a kartondoboz és a zsugorfólia hármasa, az autóipar által megkövetelt különleges igények már eleve túlmutatnak ezeken a megoldásokon. A megfelelő csomagolás kiválasztásával rengeteg idő és költség takarítható meg, radikálisan csökkenthetőek a kockázatok, emellett az értékesítés volumene is növelhető. A DS Smith PackRight koncepciójáról Tóth Lászlóval, a DS Smith automotive szegmensének sales-managerével és Greksza Györggyel, a PackRight Center menedzserével beszélgettünk.

Author: | 2017.05.11. 10:00

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink