'interjú'

Magyar robotikai fejlesztők a világ élvonalában

A világ vezető robotikai szakemberei előtt mutatkozott be egy magyar találmány, az OptoForce erőmérő szenzora, miután az innovációt a világ legjobbjai közé válogatták a Nemzetközi Robotikai Szövetség szingapúri díjátadóján.

Author: Uzoni Ábel | 2017.08.24. 10:07

Versenyképesség: a bérfelzárkóztatás mellett az innováció is szükséges

Béreket akkor lehet emelni, ha a mögött megemelkedett termelési érték is van. Hiszen a vállalkozás a saját profitjából egy darabig tudja finanszírozni a béremelést, de ha nem tud több termelési értéket létrehozni, akkor előbb-utóbb ez a folyamat megáll- mondta az Autopronak Dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora azon a versenyképességi konferencián, amelyet a napokban tartottak Győrben.

Author: Wurmbrandt András | 2017.08.23. 15:00

Ötszáz új munkatársat akar felvenni az LuK Savaria első magyar igazgatója

Július 1-jétől Szigeti Tibor tölti be a Schaeffler-csoporthoz tartozó szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. gyárigazgatói pozícióját. Szigeti Tibor Michael Reiniget váltja. Ő az első magyar ebben a pozícióban. Napi feladatait a Schaeffler-csoport vezetői filozófiája szellemében végzi: átláthatóság, bizalom és csapatmunka.

Author: Pardavi Mariann | 2017.08.18. 09:30

Lepsényi István: Az Ipar 4.0 bevezetése 10-15 százalékos bevétel-növekedést hoz

Az autóipar és a kutatás-fejlesztés terén egyértelműen a zalaegerszegi tesztpálya a zászlóshajó-projekt, amelytől még több kutatás-fejlesztési tevékenység és gyártási kapacitás hazánkba települését várja a kormány. Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára válaszolt kérdéseinkre.

Author: Uzoni Ábel | 2017.08.15. 09:35

Megalapozta a további növekedés lehetőségét a Melecs Győrben

A következő években akár a jelenlegivel megegyező méretű gyártócsarnokot is építhet az elektronikai-, világítástechnikai eszközöket gyártó Melecs azon a 15 ezer négyzetméteres területen, amelyet a győri ipari parkban található telephelye mellett vásárolt a közelmúltban. Hogy mire alapozták a stratégiai döntést, arról kérdeztük Tóvizi Szilveszter ügyvezetőt.

Author: Wurmbrandt András | 2017.08.10. 11:10

Még kiszámíthatóbb feltételekre vágynak a német vállalatok hazánkban

A magyarországi német befektetések 36 százaléka autóipari befektetés. Az idetelepült cégek négyötöde további fejlesztésben, bővítésben érdekelt. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) elnöke és kommunikációs vezetője válaszolt kérdéseinkre.

Author: Uzoni Ábel | 2017.08.09. 09:47

Magyarországra támaszkodva dolgozik az elektromos mobilitás elterjesztésén a Siemens

A Siemens az elektromos meghajtású légiközlekedésben is szeretne piacvezető lenni, épp ezért dolgozunk olyan hajtásrendszerek és integrált akkumulátorok fejlesztésén, amelyek a lehető legkisebb tömeg mellett képesek a legmagasabb teljesítményre– mondja interjúnkban Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Author: Uzoni Ábel | 2017.08.02. 06:25

Miért jó járműipari szakmát szerezni?

Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára azon dolgozik, hogy a címbeli felvetés egyre kevésbé legyen kérdés. Hogy halad a cégek és az egyetemek közeledése? Vajon európai szintű képzőközponttá válhat-e hazánk? Felvesszük-e a tempót a megatrendek fejlődésével? Ezekről beszélgettünk az ipari és oktatói tapasztalattal is rendelkező szakpolitikussal.

Author: Gégény István | 2017.07.13. 09:42

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink