'interjú'

Német trófeával nyitja az FS-szezont a BME FRT

Június második hétvégén rendezték az E-Race futamot Németországban, amit a Formula Student sorozat tesztversenyének tartanak. Szezon előtti időpontra szervezik, így a csapatok élesben próbálhatják ki, milyen eredményekre képes egyéves munkájukból született járművük. A BME FRT csapatkapitánya, Sipos Gábor számolt be a magyar sikerről.

Author: Pardavi Mariann | 2017.06.19. 11:08

Digitális ikertestvérek a gyártósoron: hol tartanak a magyar kkv-k?

Nagyobb szerephez jutott az informatika a gyártósorokon, mint ahogy azt korábban gondoltuk. Fehér Tamással, graphIT Kft. kereskedelmi vezetőjével egyebek mellett arról beszélgettünk, hogyan lehet a cégek segítségére egy digitális ikertestvér.

Author: Pardavi Mariann | 2017.06.16. 06:30

Rábai Dániel: Pitypangból abroncs, ez a jövő

A Continental egy svédországi ipari parkban vásárolt területet, hogy a jövőben képes legyen pitypangból gumiabroncsot gyártani. A Taraxagum gumiabroncs labor környezetében ipari célra szánt pitypang-termesztést is terveznek. Az előremutató beruházás részleteiről Rábai Dánielt, a Continental Hungaria Kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

Author: Pardavi Mariann | 2017.06.09. 06:36

A 3D nyomtatás megoldást kínál az öntészet problémáira?

Az additív technológiák a nyakunkon vannak: már nem csak műanyag alkatrészeket lehet additív technológiával gyártani, hanem fémet is. Ennek óriási hatása lesz az öntészetre. Ez a Ipar 4.0 talán legnagyobb jelentőségű alkalmazása. Braun Zsolttal, a hengerfejeket gyártó Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. műszaki igazgatójával beszélgettünk.

Author: Pardavi Mariann | 2017.06.08. 06:28

Rieth Thomas: Okos, gondolkodó emberekre lesz szüksége az iparnak

Jövőre lesz húszéves a fém- és lemezmegmunkáló berendezések forgalmazásával foglalkozó Ge-Co Hungary Kft., a budaörsi székhelyű cég 1998 óta értékesíti a piacvezető gyártók CNC megmunkáló központjait és esztergáit. Az értékesítési vezetővel beszélgettünk az autószektor igényeiről.

Author: Pardavi Mariann | 2017.06.02. 09:30

Vitányi Róbert: Egy befogó is lehet okos

Intelligens, hálózatba kapcsolt, rugalmas – ezen elvek mentén tevékenykedik a Schunk, ami tulajdonképpen egyet jelent az Ipar 4.0-val. Vitányi Róbert, a magyarországi forgalmazó cég vezetője adott interjút.

Author: Pardavi Mariann | 2017.05.31. 06:29

Andrzej Marcinek: Az új Fanuc robotok ponthegesztést, MIG/MAG hegesztést és tűs hegesztést végeznek

Az az elképzelés, hogy a hegesztési folyamatokat robotizálják a lengyelországi üzem újratervezésekor merült fel, hogy biztosítsák a 100%-os ismételhetőséget a minőség és mennyiség tekintetében, új munkahelyeket hozzanak létre, és javítsák a munkakörülményeket. Interjú Andrzej Marcinekkel, a Gedia Poland Assembly sp. z o.o. elnökével és elnökségi tagjával, valamint Paweł Cieślakkal, a vállalat karbantartási osztályvezetőjével.

Author: | 2017.05.30. 06:30

Papp Róbert: korábban azt a tendenciát éreztem, hogy a minőség fontosabb az árnál – tévedtem

Sokat használt fogalom az Ipar 4.0, a szektor minden egyes szereplője számára jelent valamit. Papp Róbertnek, az érdi székhelyű Rolatast cégvezetőjének határozott véleménye van az ipari jelenségről. Az Ipar 4.0 a gépforgalmazó szakember szerint nem más, mint közvetlenül céget kontrollálni és vezetni akár otthonról. Az érdi székhelyű cég vezetőjével a Mach-Tech kiállítás utolsó napján beszélgettünk.

Author: Pardavi Mariann | 2017.05.25. 06:30

A Knorrnál már tudják, milyen lesz a jövő önvezető kamionja

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. aktívan fejleszt telephelyi önműködő járműirányítási rendszereket és autópálya-szituációkra is kínál fejlett megoldásokat. Kiemelt helyen kezelik az előfejlesztést, ahol már a jövő évtized során közutakra kerülő rendszerek megvalósíthatóságán dolgoznak. Horváth Csaba, az előfejlesztési osztály autonóm járműirányítási csoportvezetője válaszolt kérdéseinkre.

Author: Uzoni Ábel | 2017.05.19. 10:34

Mennyit tudnak a Blickle görgői és kerekei?

A kerék- és görgőpiacon megkerülhetetlen tényező a német Blickle, amelynek mostani újítása egy antisztatikus műanyag kerék. Ez a gumikerékkel ellentétben nem hagy nyomot semmilyen felületen. A vállalat magyarországi márkaképviseletének ügyvezetőjével, Hámori Zoltánnal beszélgettünk.

Author: Uzoni Ábel | 2017.05.18. 12:30

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink