'elektromos hajtás'

Történelmi autóipari nyitásra készül Kína?

Ha az elektromobilitás miatt átrendeződő globális autóipar jövőjéről van szó, a világ legnagyobb országa nem fél lépni: felülvizsgálják 1994 óta tartó gazdaságpolitikájukat, így a külföldi gyártók hamarosan akár teljes tulajdonú vállalkozásba is kezdhetnek – mindezzel továbbnövelve Kína jelentőségét.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.09.25. 15:00

A teherkocsik Teslájával cimborál a Bosch

Közösen fejleszt a német beszállító és az üzemanyagcellás-elektromos kamionok gyártására készülő Nikola Motors. Ha valamire, erre az együttműködésre illik a win-win jelző.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.09.21. 06:30

NGM-államtitkár: nemzetközi együttműködésre van szükség az elektromobilitás fejlesztésében

Nemzetközi együttműködésre van szükség az elektromobilitás fejlesztésében és az iparág előtt álló kérdések megválaszolásában, mivel ezen a téren nincsenek speciálisan magyar megoldások, az iparág jövője egész Európa számára az egyik legjelentősebb kihívás – mondta Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár Budapesten, az Emobility Forum 2017 konferencián.

Author: MTI | 2017.09.20. 08:43

Itt a recept: még egy Airbusra van szüksége Európának

A hetvenes években az európai országok egy emberként álltak be az alakuló Airbus konzorciuma mögé, hogy együtt törjék le a repülőgépiparban túl nagyra nőtt amerikai konkurensek piaci fölényét. Az energiaügyekért felelős EU-biztos szerint hasonló módszert kellene követni az e-autók akkumulátorainak gyártásában is.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.09.19. 09:30

Elfogytak a szép szavak: szigoríthatnak a franciák az Opelnél

Változhat a széljárás az PSA és az Opel kommunikációjában, hiszen a konszern vezetője szerint hatékonyságnövekedés és költségcsökkentés nélkül nem működhet tovább a német márka. A hangnem élesebbé válásával párhuzamosan Carlos Tavares támogatásáról is biztosította az Opelt – ha teljesülnek bizonyos feltételek.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.09.19. 06:30

Félreverik a harangot az európai beszállítók

Helyzet van: az Autóipari Beszállítók Európai Szövetsége Frankfurtban hívta fel a figyelmet az elektromos hajtás terjedésének veszélyeire. Munkahelyek tömegei vándorolhatnak az öreg kontinensről Kínába, mely az új technológiával soha nem látott esélyt kap, hogy kiterjessze autóipari hatalmát.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.09.18. 09:30

A Renault-Nissan is elektrifikációba kezd

A Renault-Nissan járműgyártó azt tervezi, hogy 12 új elektromos modellel jelentkezik 2022-ig, így teljes kibocsátásának 30 százaléka lesz elektromos autó.

Author: MTI | 2017.09.18. 08:49

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink