'elektromos hajtás'

Jobban oda kellene figyelni az autóipar akkumulátorainak újrahasznosítására

Lítium, kobalt, grafit és nikkel – ez az a négy anyag, amelyből a következő időszakban egyre többet szippant majd fel az autóipar. A felhasználással nincs gond, az újrahasznosításnál viszont már nem olyan kedvező az összkép. Mindenkinek jobb lenne, ha ez változna.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.10.09. 10:35

Ezért nem jöhet a Daimler Zalaegerszegre tesztelni

Jövő év végére elkészülhet a német autógyártó kétszázmillió euróból épülő vizsga- és tesztközpontja Dél-Németországban. Az egykori katonai terület rendkívül sokféle tesztlehetőséget biztosít a Daimlernek.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.10.06. 09:31

Költséghatékonyság: mindjárt utolérik az elektromos haszongépek a dízeleket

A Tesla már bejelentette elektromos kamionját, a Daimler épp tesztel egyet, az MAN is szériagyártásra készül. Mindez nem véletlen, hiszen az elektromos meghajtású buszok és kamionok már a közeljövőben azonos költségekkel üzemelhetnek majd, mint a dízelmodellek – állítja a McKinsey tanulmánya.

Author: autopro.hu/Sz.K. | 2017.10.05. 09:30

Így kell ezt csinálni: összezárnak a japánok

Míg Európában többnyire csak beszélnek róla, az elektromobilitási fejlesztésekben összefogó Toyota és Mazda duója a Denso érkezésével immár trióvá bővül.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.10.02. 13:06

Ledőlnek a korlátok: már a porszívógyártóktól is félhetnek az autógyártók?

Az elektromos hajtás előretörése miatt évtizedek óta nem látott szintre nőtt az új autóipari piaci szereplők megjelenésének – nézőpont szerinti – veszélye vagy lehetősége. Ezt mi sem mutatja jobban, mint a leginkább porszívóiról ismert brit Dyson mindenkit váratlanul érő bejelentése, miszerint 2020-ban elektromos autóval rukkolnának elő.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.10.01. 06:32

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink