'elektromos autó'

E-autók és akkumulátorok: milliárdos offenzívába kezd a Daimler

Egyre nő az autóipari nyomás az Egyesült Államok piacának lassulása miatt, ezért még az ázsiai és európai gyártók is agresszíven próbálják felfuttatni helyi operációjukat. A folyamatból a Daimler AG sem maradhat ki, a németek egymilliárd dollárral törnek előre.

Author: autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.23. 06:26

Itt a recept: még egy Airbusra van szüksége Európának

A hetvenes években az európai országok egy emberként álltak be az alakuló Airbus konzorciuma mögé, hogy együtt törjék le a repülőgépiparban túl nagyra nőtt amerikai konkurensek piaci fölényét. Az energiaügyekért felelős EU-biztos szerint hasonló módszert kellene követni az e-autók akkumulátorainak gyártásában is.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.09.19. 09:30

Afrika vidéki útjaira terveztek elektromos autót

Néhány kivételtől eltekintve a legtöbb elektromos autó drága, törékeny jármű, amit lebitumenezett utakra és jómódú tulajdonosokra terveztek. Pont ez teszi ezeket kevésbé alkalmassá a vidéki Afrikához – az utak nagy része egyáltalán nincs leburkolva, és nagyjából az összes elektromos autó számára járhatatlan. Itt jön képbe a müncheni Műszaki Egyetem, ugyanis a napokban leleplezték elektromos autójuk, az aCar prototípusát, amit vidéki afrikai felhasználásra terveztek.

Author: autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.18. 16:48

Félreverik a harangot az európai beszállítók

Helyzet van: az Autóipari Beszállítók Európai Szövetsége Frankfurtban hívta fel a figyelmet az elektromos hajtás terjedésének veszélyeire. Munkahelyek tömegei vándorolhatnak az öreg kontinensről Kínába, mely az új technológiával soha nem látott esélyt kap, hogy kiterjessze autóipari hatalmát.

Author: autopro.hu/B.B. | 2017.09.18. 09:30

Csodát tett a Tesla

Egyelőre még nem lehet vízen járni Elon Musk cégének modelljeivel, de ha hurrikán elől kell menekülni, akár plusz 50 kilométert is képesek megtenni az autók.

Author: autopro.hu/G.I. | 2017.09.11. 09:26

Itt van a Leaf, itt van újra

A megnövelt hatótávval rendelkező új modell értékesítését október elején kezdik meg Japánban. Az Egyesült Államokban és Európában januárban kerül a szalonokba.

Author: MTI | 2017.09.06. 15:36

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink