Techtogether Kiderül, hogy akar az első tízbe kerülni a BME Formula Racing Team

Kiderül, hogy akar az első tízbe kerülni a BME Formula Racing Team

autopro.hu | 2020.02.18 09:42

Kiderül, hogy akar az első tízbe kerülni a BME Formula Racing Team

Fotó: frt.bme.hu

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K172-es termében február 20-án 14 órától ismerteti idei terveit a BME Formula Racing Team.

Hirdetés

Magyarország első Formula Student csapata, a BME Formula Racing Team (BME FRT), 2007-es alakulása óta tervez és épít együléses formula típusú versenyautókat, melyekkel a nemzetközi Formula Student konstruktőri sorozatban vesznek részt.

Benzinessel kezdték

Ez az összetett projekt magában foglalja a tervezést, a gyártást, a tesztelést, a versenyzést és nem utolsó sorban projekt menedzsmentet. A BME FRT csapata kezdetben benzines kategóriában indult a versenyeken, majd 2012-ben megépítették első elektromos hajtású versenyautójukat. 2017 óta pedig két kategóriában, az elektromos versenyautókéban, és a számítógépekkel, kamerákkal és szenzorokkal felszerelt, önvezető kategóriában képviselik Magyarországot.

Nemzetközi versenyek

A 2019-es versenyszezonban a csapatnak lehetősége volt Magyarországon, Olaszországban, Németországban és Spanyolországban is megmérettetnie magát. A versenyek közül az olasz és a spanyol versenyen sikerült szép helyezéseket elérniük, ahol összetett 6. és 9. helyen zárt a csapat a közel 30, illetve 45 elektromos csapat közül.

Az első tíz a cél

A csapat egyetemista hallgatói az idei szezonban úgy döntöttek, hogy az autójuk hosszas és részletes tesztelése után, a szükséges részegységek megváltoztatásával fognak indulni a 2020-ban megrendezésre kerülő versenyeken.

A BME Formula Racing Team február 20-án mutatja be az idei fejlesztéseit, amivel idén újult erővel térnek vissza a nemzetközi porondra, hogy bekerüljenek a top 10 legjobb Formula Student csapat közé. Akit érdekelnek az önvezető és elektromos autók, aki kíváncsi az autósport jövőjére, az a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K172-es termében február 20-án 14 órától hallgathatja meg mindezeket.

Az előadás Facebook-eseménye itt elérhető, de további információkat a BME Formula Racing Team hivatalos weboldalán lehet olvasni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink