Techtogether Így látta a Formula Student Eastet a kecskeméti csapat

Így látta a Formula Student Eastet a kecskeméti csapat

autopro.hu/W.A. | 2017.07.31 10:56

Így látta a Formula Student Eastet a kecskeméti csapat

Az örkényi Euroring területén zajló versenyre népes közösség gyűlt össze, hiszen érkeztek hallgatók Törökországból, Csehországból, Oroszországból, Hollandiából, Németországból, sőt még amerikaiak is képviseltették magukat. Magyarországról a kecskeméti KEFO Motorsport mellett a győri ArrabonaRacing Team és a budapesti BME Formula Racing Team érkezett a programra.

Hirdetés

A kecskeméti csapat autója, a KMS17 a többiekhez képest gyorsan megkapta a versenyzésre feljogosító minősítő matricákat, miután teljesítette a billenőasztali vizsgálatot, valamint a fék-, illetve a zajtesztet is. Így az autó megfelelt a gépátvételen, és engedélyt kapott a hétvégi versenyzésre- áll abban az összefoglalóban, amit a KEFO motorsport juttatott el az Autoprohoz. Ezzel párhuzamosan zsűri előtt szerepelt a csapat másik fele a statikus versenyszámokban. Üzleti prezentációt és tervezési beszámolót kellett tartaniuk versenyautójukhoz kapcsolódóan. Ez utóbbiak összesített eredménye a 32. helyre volt elegendő.

A megtakarított időt további tesztelésre használták fel, amely során problémájuk jelentkezett a féltengellyel. Ugyan a csapat közös erővel dolgozott a hiba elhárításán - az alkatrészbeszerzés és a szerelés tekintetében is - sajnos a szombati Skid Pad és Gyorsulás versenyszámokról lekéstek. Az ezt követő Autocross-t viszont sikeresen teljesítették.

A legbüszkébb pillanatok vasárnap következtek, ugyanis a KEFO Motorsport 2014 után először teljesítette hiba nélkül a hosszú távú versenyszámot, az Endurance-ot. A közel 40 fokos hőség ellenére a KMS17 meghajtása rendben tette dolgát, és jó eredménnyel haladtak át a célvonalon a pilótacserével tarkított, több mint 20 km-es távnak megfelelő megmérettetésen. „Büszkeséggel tölt el minket, hogy a 38 résztvevő csapat közül a 14. helyen végeztünk a kétségkívül legkeményebb dinamikus versenyszámban”- nyilatkozták a csapattagok.

A KEFO Motorsport most az augusztusi, győri versenyhétvégére, a Formula Student Hungaryre készül. A következő napokban ellenőrzik az autót, és apróbb javításokat, módosításokat végeznek el.

Widner Attila így értékelte a hétvégét: „Csapatunk évközbeni kemény munkája meglátszott jó eredményünkön, különösen a hosszút távú, megbízhatósági versenyszámban. Az ellenőrök részéről pozitív visszajelzéseket kaptunk idei autónkkal kapcsolatban, akik elsősorban az áttekinthetőséget értékelték a KMS17 felépítésében és alrendszereiben.

Erőn felül dolgoztunk pénteken és szombaton a sérült féltengely alkatrész cseréjén, egyszerre indítottunk A, B és C tervet útjára, hogy minél előbb menetkész legyen a KMS17. Mindössze egyetlen egy perccel csúsztunk ki az időből, ami továbbra is az egyik legnagyobb ellensége a formulás csapatoknak. Sajnos ez a versenysport velejárója.

Külön köszönetet szeretnék mondani szponzorainknak, akik nélkül nem lehettünk volna történelmi pillanatok részesei vasárnap: csapatunk 2014. után először és jó helyen végezve teljesítette az Endurance-ot. Köszönöm a csapattagok rengeteg munkáját, amely az összetettbeli 28. helyhez segítette hozzá a KEFO Motorsportot”- zárta Widner Attila.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink