Techtogether Elindult a Techtogether GTE első online versenye!

Elindult a Techtogether GTE első online versenye!

Szammer Nikolett | 2020.04.08 13:49

Elindult a Techtogether GTE első online versenye!

Egyedülálló versenyben lehet része idén a Techtogether GTE verseny résztvevőinek. A koronavírus-járványból kifolyólag az Ipar napjai kiállítást októberben tartják meg a szervezők. Ennek ellenére a megmérettetés nem marad el, hanem online bizonyíthatják tudásukat a mérnökhallgatók.

Hirdetés

Az élet az örökös változásról és alkalmazkodásról szól. Darwin óta tudjuk, hogy a változások nyertese nem a legerősebb lehet, hanem az, aki gyorsabban alkalmazkodik. A koronavírus-járvány olyan helyzetet teremtett, amely sokunk életét változtatta meg alapjaiban és ezzel együtt elsöpörte a tavaszi ipari rendezvényeket. Az autopro.hu már hét éve szervez versenyeket a Hungexpo Zrt.-vel együtt az Ipar napjai kiállítás kereteiben, de ez most októberre csúszik.

Ennek ellenére nem akartuk megmérettetés nélkül hagyni a műszaki mérnök hallgatókat, így néhány lelkes vállalati partnerünkkel úgy döntöttünk, hogy online szervezzük meg a Techtogether GTE versenyünket. Ebben a munkánkban együtt dolgoztunk a Continental Magyarország, a Hepenix Kft., a Kvalix Automatika Kft., a Gépipari Tudományos Egyesület, a SZTAKI és a Tequa International Kft. munkatársaival.

A verseny április 8-án indul az előzetes feladatok kiadásával, amelyben az Ipar 4.0, robotika gyakorlati alkalmazásain kívül szervezetfejlesztési megoldásokat is ki kell dolgozni a csapatoknak. Néhány hetes otthoni munka után a csapatok online prezentációk keretében számolnak be a feladatok kidolgozónak a megoldásaik során alkalmazott módszerekkel. A verseny május 8-án műszaki kvíz feladatok megoldásával kezdődik és délután 15 órára megtudjuk ki lesz az első Techtogether GTE Online versenyünk győztese.

A versenyen részt vevő csapatok:

Airrari - STECO Team Szegedi Tudományegyetem
Arrabona Racing Team
Széchenyi István Egyetem
BME Formula Racing Team
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
BME Motorsport
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
BME Solar Boat Team
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Formula Racing Miskolc
Miskolci Egyetem
KEFO Motorsport
Neumann János Egyetem
SZEnergy
Széchenyi István Egyetem
SZENGINE
Széchenyi István Egyetem
Szombathelyi Gépész
ELTE IK Savaria Műszaki Intézet

A résztvevőkkel, azaz a feladatokat kidolgozó vállalatokkal, a versenyző csapatokkal rendszeresen találkozhatnak hírportálunkon a verseny során.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink