Autopro Blog Soha többé halálos balesetet!

Soha többé halálos balesetet!

ContiBlogger | 2015.12.03 09:28

Soha többé halálos balesetet!

Inspiráló elhatározás mögé sorakozik fel a Continental cégcsoport világszinten. Azt az ambiciózus célt tűztük ki, hogy belátható időn belül nullára csökkenjen a halálos kimenetelű balesetek száma a világon.

Hirdetés

Ezt a víziót, ami stílszerűen a „Vision Zero” elnevezést kapta, a vezetéstámogató rendszerek segítségével tartjuk elérhetőnek. Aggodalomra adnak ugyanis okot a statisztikák: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb jelentése szerint 2013-ban 1,25 millió halálos kimenetelű baleset történt, ami megfelel a hat évvel korábbi szintnek. Ez drámai adat, ugyanakkor miközben a halállal végződő balesetek száma nem csökkent, a motorizáció szintje 16 százalékkal nőtt 2007 és 2015 között. A folyamatos biztonsági fejlesztések tehát elengedhetetlenek.

A jövőben sokkal hatékonyabb lépésekre van szükség ahhoz, hogy megvalósuljon elsőként az ENSZ célja – 2020-ra felére csökkenteni a halálos balesetek számát, majd pedig a „mi víziónk”. A legtöbb vezetéstámogató rendszer képes arra, hogy még az ütközés előtt felhívja a vezető figyelmét a balesetveszélyre. Több tanulmány is bebizonyította, hogy például az elektronikus menetstabilizáló (ESC) akár 40 százalékkal képes csökkenteni a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

Ennek mentén úgy gondoljuk, hogy a biztonsági rendszerek minél nagyobb részét kellene a gépkocsik alapfelszereltségévé tenni. Ez a fő üzenete világraszóló Vision Zero kampányunknak.

Kiemelt Partnereink