Autopro Blog Nem vicc: jönnek a sörrel hajtott autók

Nem vicc: jönnek a sörrel hajtott autók

Gégény István | 2015.07.27 09:16

Nem vicc: jönnek a sörrel hajtott autók

Sőt, már itt is vannak. Új-Zélandon simán előfordulhat egy ilyesféle kérés a benzinkúton: egy alkoholmentes nedűt nekem, tizenkét korsó világosat pedig a kocsimnak, legyen szíves!

Hirdetés

Persze ez így kissé túlzás, de a lényeg mégis stimmel. A Brewtroleum elnevezésű üzemanyag alapja igenis sör, pontosabban a sörkészítés melléktermékéből nyert ethanol. Az E10 kísérleti üzemanyagot 60 töltőállomás forgalmazza a világ másik felén, és bizony nagyon kelendő a sörnafta a helyi lakosok körében.

Ez lesz abból, ha sörözés közben gondolkodunk is

A népszerűségnek hátránya is akad: a DB Export nevű sörgyártó számításai szerint mintegy másfél hónapra elegendő a jelenlegi készletük, vagyis mire kalandvágyó honfitársaink reagálnának a lehetőségre, eljutván a tett helyszínére nagyjából az utolsó cseppekre tarthatnának igényt.

A koncepció

Megoldás is létezik a vaskos problémára: minél több sört kell fogyasztani, így több melléktermék keletkezik, a laborban már szűrik is a bioethanolt, a Brewtroleum pedig utántöltődik a kutaknál. Igazi win-win szituáció, a sörtermelő vállalat legalábbis aligha jöhet ki rosszul egy ilyen körforgásból.

A végeredmény

Szóval amíg az arabok, az oroszok és az amerikaiak leizmozzák, ki veszítsen kevesebbet az olajpiacon a többiekhez képest, tessék szépen és kitartóan sörözni – hátha Európában is felismeri valamelyik italgyártó a piaci rést!

Így készül

Elvégre nyár van: a járműipar munkatársainak is kell az üzemanyag, avagy a megérdemelt frissítő.

Világmegváltás sörnyitóval
Hirdetés

Kiemelt Partnereink